Zelenski duyurdu: Rusya binden fazla kişinin bulunduğu AVM'yi vurdu!

Ukrayna Rusya Volodimir Zelenski

Ukrayna'nın Kremençuk kentindeki alışveriş merkezine Rus ordusu tarafından füzeli saldırı düzenlendi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski alışveriş merkezinde binden fazla sivilin olduğunu söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ülkenin merkezinde yer alan Kremençuk'un Rus güçlerinin füze saldırısına uğradığını duyurdu.

Zelenski duyurdu: Rusya binden fazla kişinin bulunduğu AVM'yi vurdu! - Resim : 1

Bir füzenin kalabalık bir alışveriş merkezine isabet ettiğini aktaran Zelenski, "Saldırısı sırasında AVM'de binden fazla kişi vardı. Kurbanların sayısını tahmin etmek imkansız" açıklamasını yaptı.

Zelenski duyurdu: Rusya binden fazla kişinin bulunduğu AVM'yi vurdu! - Resim : 2

Kremençuk Belediye Başkanı Vitaliy Meletskiy Facebook hesabından yaptığı açıklamada, olay yerinde olduğunu duyurdu. Füzenin isabet ettiği alanın çok kalabalık bir bölge olduğunu açıklayan Meletskiy, saldırında ölenlerin olduğunu söyledi.

Zelenski duyurdu: Rusya binden fazla kişinin bulunduğu AVM'yi vurdu! - Resim : 3

Poltava Valisinin yaptığı son dakika açıklamasına göre, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 10'a, yaralı sayısı da 40'a yükseldi.

Zelenski duyurdu: Rusya binden fazla kişinin bulunduğu AVM'yi vurdu! - Resim : 4

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı, faciaya ilişkin açıklama yaptı. 

Açıklamada, "Ukrayna’nın Kremençuk şehrinde yer alan bir alışveriş merkezinin bugün (27 Haziran), içerisinde çok sayıda sivilin bulunduğu sırada füzelerle vurulduğu, olayda hayatını kaybedenlerin ve yaralananların olduğu büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir.

Son günlerde Kiev dahil çeşitli şehirlerdeki sivil yerleşim yerlerinin de hedef alındığı bu tür saldırılar Ukrayna’daki savaşın acımasızlığını bir kere daha gözler önüne sermekte, kalıcı barışa duyulan acil ihtiyacı ortaya koymaktadır.

Bu vesileyle, bu yıkıcı savaşın bir an önce durdurulması ve diplomatik çözüme öncelik verilmesi çağrımızı kuvvetle yineliyoruz." ifadelerine yer verildi. 

Zelenski duyurdu: Rusya binden fazla kişinin bulunduğu AVM'yi vurdu! - Resim : 5

Zelenski duyurdu: Rusya binden fazla kişinin bulunduğu AVM'yi vurdu! - Resim : 6

 

ukrayna Kremençuk Rusya