Son dakika Kiev'de büyük bir patlama meydana geldi! 6 kişi yaralandı

Rusya Ukrayna Savaşı Ukrayna Rusya Kiev

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de büyük bir patlama meydana geldi. Ukrayna basını, Rusya'nın kentteki büyük bir savunma sanayi tesisini vurduğunu yazdı. Ukrayna İçişleri Bakanlığı, yerleşim yerinin hedef alındığını ve patlamada 6 kişinin yaralandığını bildirdi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de büyük bir patlama meydana geldi. Ukrayna İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada yerleşim yerinin hedef alındığı ve 6 kişinin yaralandığı bildirildi.

Ukrayna basını, Rusya'nın kentteki büyük bir savunma sanayi tesisini vurduğunu yazdı.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bulunan bir silah fabrikasına Rus güçleri tarafından bombalı saldırı düzenlendiği bilgisi paylaşıldı.

KİEV BELEDİYE BAŞKANI KLİÇKO'DAN PATLAMANIN ARDINDAN AÇIKLAMA

"SALDIRI SIRASINDA BM GENEL SEKRETİ GUTERRES DE KENTTEYDİ"

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, patlamanın ardından yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri Guterres'in de Kiev'de bulunduğu sırada Rusya'nın hava saldırısı düzenlediğini aktardı. 

Ukrayna basını kentteki Artem fabrikasının vurulduğunu yazdı.

Kliçko, patlamada can kaybı olup olmadığıyla ilgili bilgi topladıklarını da söyledi.

"DÜŞMAN KİEV'E SALDIRDI"

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları devam ederken, Rus ordusu Ukrayna’nın başkenti Kiev’i hedef aldı. Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Arkadaşlar düşman Kiev’e saldırdı. Sevchenko semtinde 2 patlama meydana geldi. Ekipler olay yerinde çalışıyor. Saldırıdan zarar görenlere ilişkin bilgiler güncelleniyor" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin danışmanlarından olan ve Ukrayna müzakere ekibinin başkanı Mihaylo Podolyak, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in resmi ziyareti sırasında başkent Kiev'e düzenlenen hava saldırısıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Podolyak açıklamasında şunları kaydetti: “Antonio Guterres'in resmi ziyareti sırasında Kiev şehir merkezine füze saldırısı düzenlendi. Bir gün önce Kremlin'de uzun bir masada oturuyordu ve bugün başının üstünde patlamalar var.”

YERMAK: HER GÜN BEDEL ÖDÜYORUZ

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andrey Yermak ise, "Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in başkent Kiev’i ziyareti esnasında füzeli saldırı gerçekleştirildi. Bu Rusya’ya karşı zafere ihtiyacımız olduğunu ve Ukrayna’nın yanında tüm dünyanın birleşmesi gerektiğini gösteriyor. Hızlı hareket edilmeli. Daha fazla silah ve yardım gerekli çünkü Ukrayna her gün demokrasinin ve özgürlüğün bedelini ödüyor. Bu savaşta kaybeden taraf olamayız" dedi.

RUSYA: 38 UKRAYNA ASKERİ UNSURUNU VURDUK

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna’da havadan fırlatılan yüksek hassasiyetli füzelerle 38 Ukrayna askeri unsurunu vurduklarını söyledi.

Konaşenkov, yaptığı açıklamada, Rus ordusunun Ukrayna’daki savaşta eylemlerine ilişkin bilgi verdi.

Ukrayna’daki taarruzları sürdürdüklerini anlatan Konaşenkov, “Rusya Hava Kuvvetleri, havadan yüksek hassasiyetli füzelerle 38 Ukrayna askeri unsurunu vurdu. Ukraynalı milliyetçi oluşumlara ait 22 müstahkem mevki, askeri teknik araçlar ve birliklerin toplandığı 7 alan, Aleksandrovka, Gusarovka, Dolgenkoye ve Barvenkovo yerleşim birimlerinde bulunan 6 roket, top, mühimmat ve akaryakıt deposu imha edildi.” dedi.

Konaşenkov, Rus hava muharebe taktik birliklerinin 76 Ukrayna askeri nesnesini yok ettiğini belirterek, füze birliklerinin Ukrayna’ya ait Toçka-U füze kompleksini vurduğunu aktardı.

​​​​​​​Rus hava savunma sistemlerinin Harkiv, Donetsk, Luhansk ve Herson bölgelerinde 7 insansız hava aracını yok ettiğini ifade eden Konaşenkov, Petropolye ve Malaya Kamışevaha yerleşim birimleri yakınlarında 3 Toçka-U balistik füzenin vurulduğunu bildirdi.

Konaşenkov, bugüne kadar Ukrayna ordusuna ait 142 uçak, 111 helikopter, 621 insansız hava aracı, 277 hava savunma füze sistemi, 2 bin 629 tank ve zırhlı araç, 302 çok namlulu roket atar, 1154 obüs ve havan topu, 2 bin 445 özel askeri aracın imha edildiğini ifade etti.

LİMAN ŞEHRİNDE PROVOKASYON İDDİASI

Rusya Savunma Bakanlığı Ulusal Kontrol Merkezi Başkanı Mihail Mizintsev ise Kiev yönetiminin, Rus ordusunun gelişigüzel topçu saldırı sonucunda sivilleri öldürdüğü iddiasıyla kışkırtıcı materyaller üretmeye devam ettiğini ileri sürdü.

Donetsk’in Liman şehrinde Ukrayna silahlı kuvvetlerinin yerleşim bölgelerine topçu ateşi açtığını iddia eden Mizintsev, Ukraynalı ve Batılı haber ajanslarından gazetecilere tahrip edilen sivil altyapı tesislerinin görüntülerini çektirdiklerini ve bu materyallerin “Rus ordusunun vahşeti” şeklinde haber yapılacağını öne sürdü.

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Rusya Ukrayna savaşı son dakika Ukrayna haberleri son dakika Rusya haberleri