Son Dakika! Ukrayna'nın başkenti Kiev ve Lviv'e füze saldırısı düzenlendi

son dakika Ukrayna Rusya Rusya Ukrayna Savaşı

Ukrayna basınına göre Kiev ve Lviv'da patlama sesleri olduğu belirtiliyor. Lviv yönetimi konuya ilişkin 4 füze saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Lviv Bölge Valiliği son açıklamasında, saldırılarda 6 kişinin öldüğünü, 8 kişinin ise yaralandığını açıkladı. 

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik 24 Şubat’ta başlattığı işgal operasyonunda 54. gününde.

KİEV

LVİV VE KİEV VURULDU

Ukrayna basınına göre görgü tanıkları Kiev ve Lviv'da patlama sesleri olduğunu belirtiliyor. Lviv yönetimi konuya ilişkin 4 füze saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Öte yandan bölgedeki kaynaklardan elde edilen bilgiye göre Kiev'in Vasikov bölgesi de vuruldu.

6 ÖLÜ, 8 YARALI

Lviv Bölge Valiliği son açıklamasında, saldırılarda 6 kişinin öldüğünü, 8 kişinin ise yaralandığını açıkladı. 

Son Dakika! Ukrayna'nın başkenti Kiev ve Lviv'e füze saldırısı düzenlendi - Resim : 2

UKRAYNA: RUS GÜÇLER KREMİNNA KENTİNE GİRDİ

Luhansk Valisi Sergey Gayday, Facebook hesabından, "Ruslar Kreminna'ya girdi. Sokak çatışmaları başladı. Tahliye imkansız." bilgisini paylaştı.

Rus ordusunun Kreminna'ya çok sayıda tank ve zırhlı araçla girdiğini belirten Gayday, sivillerin kentte mahsur kaldığını belirtti.

UKRAYNA: RUSYA'NIN KA-52 ALLİGATOR HELİKOPTERİNİ DÜŞÜRDÜK

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığından yapılan açıklamada, Rus işgalcilerin barışçıl Ukrayna şehirlerini bombalamaya, roket ve topçu ateşi altında tutarak acı, ölüm ve anlaşmazlık getirmeye devam ettiği belirtildi.

Bununla birlikte, Rus işgalcilerin hem karada hem de havada önemli kayıplar vermeye devam ettiği ifade edilen açıklamada, "Son 24 saatte aralarında KA-52 Alligator ve 2 adet Mi-24 helikopteri, 1 uçak ve Orlan-10 insansız hava aracını düşürdük." denildi.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Rusya ukrayna Rusya Ukrayna savaşı İngiltere türkiye ABD ukraynada son durum ukraynada neler oluyor