Ukrayna'da 5 tren istasyonuna saldırı düzenlendi: Ölü ve yaralılar var

Rusya Ukrayna Rusya Ukrayna Savaşı

Rusya Ukrayna savaşının 61. gününde de çatışmalar sürüyor. Ukrayna Demiryolları, ülkenin orta ve batısında 5 istasyona saldırı düzenlendiğini açıkladı. Olayların ardından ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Öte yandan, Ukrayna kaynaklarından önemli bilgiler de geçildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 61 gününde devam ediyor. Son olarak, Ukrayna Demiryolları Rus güçlerinin, ülkenin orta ve batısındaki bölgelerde 5 tren istasyona saldırı düzenlendiğini aktardı. Saldırılarda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Demiryollarının baş yetkilisi Oleksander Kamyshin, saldırıların tamamın bir saat içinde gerçekleştiğini ve detayların araştırıldığını söyledi. 

Öte yandan, Vinitsiya'da da 2 yerleşim yerine roket isabet etti. Vali, hayatını kaybedenler olduğunu açıkladı. 

İngiltere Savunma Bakanlığı, bölgedeki duruma ilişkin istihbarat bilgilerini paylaştı. Rusya'nın Donbas bölgesine odaklanmasından bu yana çok az bir ilerleme kaydettiği belirtildi. 

Ukrayna'nın Mariupol'de gösterdiği direnişin çok sayıda Rus birliğinin savaştaki etkinliğini azalttığı aktarıldı. Kentte bulunan Azovstal Demir Çelik tesisine yönelik saldırılar da sürüyor. Rusya Savunma Bakanlığı ise, yüksek hassasiyetli füzelerle, Ukrayna'ya ait 9 askeri hedefin vurulduğunu açıkladı. Vurulan yerler arasında Harkov'daki 3 silah deposu da var. 

Bölgeye ilişkin Rusya'dan yapılan son açıklamada ise, bugün, Azovstal'dan sivillerin tahliyesi için insani koridor açılacağı belirtildi. 

"RUSYA, BİRLİKLERİNİ KUZEYDEKİ SINIR BÖLGESİNDE TOPLUYOR"

Bakanlık, Ukrayna'nın Poltava bölgesindeki Kremençuk petrol rafinerisinin de vurulduğunu duyurdu. Öte yandan, Ukraynalı kaynaklara göre, Rusya birliklerini Ukrayna'nın kuzeyindeki sınır bölgesinde topluyor.

Ukrayna Genelkurmayı, sınıra 60 kilometre mesafedeki Belgorod kentine ilave birlikler konuşlandırıldığını ileri sürdü. Konuşlandırılan askeri araç ve silahlar arasında İskender-M tipi füzeler olduğu da aktarıldı. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Rusya ukrayna Rusya Ukrayna savaşı İngiltere türkiye ABD ukraynada son durum ukraynada neler oluyor