Son dakika Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: Rusya ile olası uzlaşma konuları Ukrayna'da referanduma sunulmalı

Volodimir Zelenski Rusya Rusya Ukrayna Savaşı Ukrayna
Son dakika Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: Rusya ile olası uzlaşma konuları Ukrayna'da referanduma sunulmalı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, gazetecilere yaptığı açıklamada Rusya ile muhtemel uzlaşma konularının Ukrayna'da referanduma sunulması gerektiğini söyledi.

Zelenski, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkesinin bir NATO üyesi olmadığı halde Ukrayna’yı üyelik şartlarında desteklemeye hazır ittifak ülkeleri olduğunu vurguladı.

Güvenlik garantileri dahil olmak üzere Rusya ile olası uzlaşma konularının Ukrayna’da referanduma sunulması gerektiğini belirten Zelenski şunları kaydetti:

“Müzakere ekiplerine söylediğim gibi siz tüm bu değişiklikler hakkında bahsederken ve onlar tarihi nitelikte olabilir, biz hiçbir yere gidemeyiz, referanduma geleceğiz. Uzlaşma formatına halk karar verecek ama onların ne olacağı ise bizim Rusya ile müzakerelerimizin meselesi olacak. Bu nedenle her halükarda bu yolu halkımızla birlikte yürümeye ve her şeyi yapmaya hazırım.”

ZELENSKİ'DEN RUS ASKERLERİNE 'KÖLE' BENZETMESİ

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, sosyal medya hesaplarından yayınladığı görüntü ile ulusa seslendi. Rus askerlerini kölelere benzeten Zelenski, "Bu videoda Ukrayna’nın özgür güney bölgesindeki insanlara, güneşin tankın üzerindeki istenmeyen misafirlere değil kendi vatandaşlarına doğduğu şehirlere seslenmek istiyorum. Berdyansk, Kahovka, Energodar, Melitopol ve Herson. Kölelerin özgür insanları nasıl öldürdüğünü Herson’da gördük. Bu köleler hayatlarında hiç bu kadar özgür insan görmediler. Köleler özgürlüğü yabanilik olarak kabul ediyor. Ukrayna bayrağı için sivil vatandaşlara saldıran düşmanları kötü sonuçlar bekliyor” dedi.

“Bu saldırılar sürecinde milyonlarca Ukraynalı kahraman olduğunu gösterdi” ifadelerini kullanan Zelenski, “Bir zamanlar sıradan vatandaşken şimdi ülkemizi koruyorlar. Düşman bunun gerçek olduğuna inanmıyor ama biz onları inandıracağız ve hatırlayacağız. Kiev, Harkov, Çernihiv, Sumi, Volnovaha, Mariupol şehirlerinde düşman saldırıları devam ediyor. Her Ukraynalı için mücadele ediyoruz. Ben tüm Ukraynalılara sesleniyorum. Elinizden geldiği kadar Ukrayna’nın yaşamasına yardımcı olun, işgalcileri kovun" dedi.

 

 

Kaynak: AA

Volodimir Zelenski zelenski Rusya Ukrayna savaşı son dakika Ukrayna haberleri