SON DAKİKA! Trump'tan yeni Türkiye açıklaması!

SON DAKİKA! Trump'tan yeni Türkiye açıklaması!

ABD Başkanı Donald Trump, "ABD asla Orta Doğu'da olmamalıydı, 50 askerimizi çektik. Avrupa'nın kabul etmediği tutuklu DAEŞ'lileri de Türkiye almalı" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilecek harekata ve  ABD askerlerinin çekilmesine ilişkin yeni bir açıklamada bulundu. 

Sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından açıklama yapan Trump, şunları söyledi:

"Birçok grup arasındaki çatışmalar yüzlerce yıldır devam ediyor. ABD asla Orta Doğu'da olmamalıydı, 50 askerimizi çektik. Avrupa'nın kabul etmediği tutuklu DAEŞ'lileri de Türkiye almalı. Sonu gelmeyen saçma savaşlar, bizim için bitiyor.

ABD, Orta Doğu'daki savaşta 8 trilyon dolar harcadı. Binlerce harika askeri öldü ve yaralandı. Diğer tarafta da milyonlarca insan öldü. Orta Doğu'ya gitmek Ülke tarihimizde verilmiş en kötü karardı.

Yanlış ve şimdi ispatlanmış kitle imha silahları altında savaşa gittik. Şimdi harika askerlerimizi ve ordumuzu yavaşça ve dikkatlice eve getiriyoruz. Odak noktamız büyük resimde. ABD şimdi her zamankinden daha mükemmel." 

TRUMP'TAN ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR

ABD Başkanı Trump dün de Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Kasım'da ABD'yi ziyaret edeceğini duyurmuştu.

Geçtiğimiz gün yaptığı ilk açıklamada, "Kürtler, bizimle savaştı ancak bunu yapmaları için onlara çok para ödendi ve teçhizat verildi. (Kürtler) Yıllardır Türkiye'ye karşı savaşıyorlar. Bu savaşı 3 yıl boyunca engelledim ancak bizim için bu saçma, çoğu aşiret kaynaklı, sonu gelmez savaşlardan uzaklaşmamızın ve askerlerimizi eve geri getirmenin artık zamanı. ABD'nin, 30 günlüğüne Suriye'de olması gerekiyordu ve bu yıllar önceydi. Kaldık ve bir hedef olmaksızın savaşın içine gömüldük." diyen Trump, ardından "Türkiye'ye bizim düşündüğümüzün dışında bir şey yaparlarsa, büyük oranda yok edilmiş bir ekonomi ile karşı karşıya kalacaklarını söyledim." demişti.


son dakika son dakika haber Donald Trump DEAŞ Suriye