Son Dakika! Tarih 18 Mart 2022! Rusya Ukrayna savaşının 23. günü! Lviv'de füze saldırısı

Rusya Rusya Ukrayna Savaşı Ukrayna Dünya haberleri

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 23'üncü gününde. Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rusya'nın, Suriye'deki Beşşar Esed rejiminin emrindeki birlikleri Ukrayna'ya karşı savaşmaya getirmek istediğini iddia etti. İşte dakika dakika yeni gelişmeler

Rusya'nın Ukrayna işgali 23. gününde devam ediyor. Rus birlikleri yerleşim yerlerini hedef almaya devam ediyor. Bombardıman sonrası birçok sivil hayatını kaybetti.

İŞTE DAKİKA DAKİKA RUSYA UKRAYNA SAVAŞINDA SON GELİŞMELER

ESTONYA VE LETONYA RUS DİPLOMATLARA KARŞI HAREKETE GEÇTİ

Estonya 3 Rus diplomatı sınır dışı ederken Letonya 3 Rus diplomatı istenmeyen kişi ilan etti.

Estonya Dışişleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada, başkent Tallinn’deki Rusya Büyükelçiliğinde görev yapan 3 diplomatın, Estonya’nın güvenliğini zayıflattıkları ve Rusya’nın hukuksuz savaşının propagandasını yaptıkları gerekçesiyle sınır dışı ilan edildiği belirtildi.

KREMLİN'İN ESKİ ÜST DÜZEY YETKİLİSİNDEN İSTİFA

Rusya'nın eski başbakan yardımcısı Arkady Dvorkovich, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesini eleştirdikten sonra bir milletvekilinin onu "vatana ihanetle" suçlaması ve görevden azlini istemesiyle prestijli bir teknoloji kurumunun başkanlığından istifa etti.

2012 ve 2018 arasında başbakan yardımcılığı yapmış Dvorkovich, bu hafta ABD'deki medya organlarına konuşarak Ukrayna işgalini eleştirmiş ve yüreğinin Ukraynalı sivillerle birlikte olduğunu açıklamıştı.

UKRAYNA'NIN AB ÜYELİĞİYLE İLGİLİ FLAŞ GELİŞME

Ukrayna lideri Zelenski, Twitter'dan Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen ile görüştüğünü duyurdu. Görüşmede Avrupa Komisyonu'nun Ukrayna'nın AB üyeliğine ilişkin görüşlerinin birkaç ay içerisinde hazırlanacağını söyledi. 

PUTİN ULUSAL GÜVENLİK KONSEYİ'Nİ TOPLADI

 Rusya lideri Vladimir Putin, Ulusal Güvenlik Konseyi ile Ukrayna'daki "operasyonu" görüştü

"14 BİN 200 RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ"

Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, savaşın başlamasından bu yana 14 bin 200 Rus askerinin öldürüldüğü belirtildi. Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları 23 gündür devam ediyor. Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 24 Şubat-18 Mart tarihleri arasında yaşanan çatışmalarda 14 bin 200 Rus askerinin öldürüldüğü belirtildi. Rus ordusuna ait 450 tank, bin 448 zırhlı savaş aracı, 205 topçu sistemi, 72 çok namlulu roketatar sistemi, 43 hava savunma sisteminin imha edildiği aktarılan açıklamada, ayrıca 93 Rus uçağı, 112 helikopter, 879 araç, 60 yakıt tankeri, 12 İHA ve 11 adet özel ekipmanın vurulduğu kaydedildi.

PUTİN, SCHOLZ İLE GÖRÜŞTÜ

Kremlin Sarayı: Putin telefonda görüştüğü Almanya Başbakanı Scholz'e Ukrayna'nın müzakereleri uzatmaya çalıştığını ve giderek daha fazla gerçekçi olmayan teklifler öne sürdüğünü söyledi.

LAVROV'DAN ÇOK İDDİALI YAPTIRIM AÇIKLAMASI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bazı ülkelerin yaptırım kararlarına ilişkin "Bu yaptırımlar bizi güçlendiriyor" ifadesini kullandı. 

Lavrov sözlerine şöyle devam etti:

Ekonomimizi yaptırımlara göre şekillendireceğiz. Avrupa ülkeleri ABD'nin karşısında bağımsızlıklarını savunmaktan fiilen vazgeçti. ABD tek kutuplu bir dünya kurmayı hedefliyor, bir Şerif önderliğinde büyük bir Amerikan köyü yaratmak istiyor. Batı'ya kapıyı kapatan biz değiliz, kapıyı kapatan onlar.

Çin, Hindistan, Brezilya ve Meksika gibi ülkeler ABD'nin arabasına binip onun türküsünü söylemeyecek. (ABD'nin emirlerini yerine getirmeyecek) Ukrayna'nın Pentagon'un en büyük biyolojik laboratuvar projesi olabileceği ihtimalini göz ardı etmiyoruz.

Amacımız Ukrayna topraklarından Rusya'ya karşı tüm tehditleri ortadan kaldırmak.

Ukrayna'ya silah taşıyan her kargo Rusya için meşru hedef haline gelecek. Sovyet yapımı S-300 sistemlerinin diğer ülkelerden Ukrayna'ya transferi imkansızdır ve yasadışıdır. Buna izin vermeyeceğiz.

ÇAVUŞOĞLU İLE KULEBA'DAN TELEFON GÖRÜŞMESİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba telefonda görüştü. Görüşmede Ukrayna'daki son gelişmeler ele alındı.

KİEV'DE APARTMAN VURULDU

Rusya'nın saldırıları altındaki Ukrayna'nın başkenti Kiev'in Podilskyi semtindeki bir konutta daha önce düşen bir roketin kalıntıları nedeniyle yangın çıktığı, bir kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

kiev bomba

MARIUPOL'DE TAHLİYELER SÜRÜYOR

 Rusya'nın saldırısı altındaki Ukrayna'nın Mariupol şehrinde mahsur kalan siviller, otobüslerle tahliye edildi. Tahliye edilenlerin bir kısmının Zaporijya'ya götürüleceği bildirildi.

Son Dakika! Tarih 18 Mart 2022! Rusya Ukrayna savaşının 23. günü! Lviv'de füze saldırısı - Resim : 4

RUSYA DONBAS BÖLGESİNİ UÇUŞA YASAK BÖLGE İLAN ETTİ

Rusya Donbas bölgesini uçuşa yasak bölge ilan etti. Haberi Rus yanlısı ayrılıkçı Donetsk Halk Cumhuriyeti'nden yetkililer duyurdu. 

LVİV'DE PATLAMA SESLERİ

Rus ordusu sabah saatlerinde Lviv'e saldırı düzenledi. Ardı ardına 3 patlama sesi duyuldu. Buradaki uçak fabrikasının hedef alındığı tahmin ediliyor. Ancak Lviv Belediye Başkanı havalimanının vurulmadığını, füzelerin havalimanı yakınına düştüğünü duyurdu. Patlama sonrası hayatını kaybedenlerin olmadığı belirtildi.

lviv

AVUSTRALYA PUTİN İLE BAĞLANTILI 2 OLİGARKI YAPTIRIM LİSTESİNE ALDI

 Dışişleri Bakanlığının resmi internet sayfasından yazılı açıklamada bulunan Avustralya Dışişleri Bakanı Marise Payne, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta Rus tarafına uyguladıkları yaptırımları genişlettiklerini duyurdu.

Yeni yatırımlara oligarkların yanı sıra 11 Rus bankasını ve devlet kuruluşunu dahil ettiklerini açıklayan Payne, "Listede, Rusya Ulusal Varlık Fonu ve Maliye Bakanlığı yer alıyor. Son zamanlarda Rusya Merkez Bankası'nı dahil etmemizle birlikte, Avustralya şimdi Rusya'nın dış borcunu ihraç etmekten ve yönetmekten sorumlu tüm Rus Hükümeti kurumlarını hedef aldı." ifadesini kullandı.

RUS OLİGARKLAR DERIPASKA VE VEKSELBERG LİSTEYE DAHİL EDİLDİ

Avustralya'da Rio Tinto tarafından işletilen Gladstone'daki bir alümina rafinerisinde hissesi olan oligarklardan Oleg Deripaska ile Beetaloo Havzası'ndaki bir gaz projesiyle ilgilenen Viktor Vekselberg'in, Avustralya hükümetinin yaptırım listesindeki 41 oligark ve aile üyesi arasında yer almaması tepki çekmişti.

Rus milyarderler Deripaska ve Vekselberg'in de yeni yaptırım listesine dahil edildiğini duyuran Payne, "Putin'e yakın oligarklar üzerindeki yaptırım baskısını artırmaya devam ediyoruz. Halihazırda hedefli mali yaptırımlar ve seyahat yasakları koyduğumuz 41 oligark ve birinci dereceden aile üyesine ek olarak, Avustralya, şimdi Avustralya'daki ticari çıkarlarıyla bağlantılı iki milyarder Oleg Deripaska ve Viktor Vekselberg'i listeye ekledi." açıklamasında bulundu.

 

ZELENSKİ'DEN RUS ASKERLERİNE ÇAĞRI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ülkesinde savaşı başlatan Rusya'nın ordusuna katılmak isteyen paralı askerleri uyararak, "Uzun ömür, size kısaca teklif edilen paradan daha iyidir." dedi. Rus ordusunun bazı ülkelerden paralı askerleri toplamaya çalıştığına dair bilgilere sahip olduklarını belirten Zelenski, "Ve şimdi herkesi, Ukrayna topraklarında işgalcilere katılmaya çalışacak herkesi uyarıyorum. Bu hayatının en kötü kararı olacak. Uzun ömür, size kısaca teklif edilen paradan daha iyidir." sözlerini sarf etti.

'KREMLİN ESED REJİMİNİ UKRAYNA'YA KARŞI SAVAŞA DAHİL ETMEK İSTİYOR'

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rusya Federasyonu'nun, Suriye'deki Beşşar Esed rejiminin emrindeki birlikleri Ukrayna'ya karşı savaşmaya getirmek istediğini öne sürdü. Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada "Kremlin, Suriye'deki Esed rejiminin birliklerini Ukrayna'ya karşı savaşa dahil etmek istiyor. Donarlarsa topçularımız onları ısıtır." ifadesine yer verildi.

Son Dakika! Tarih 18 Mart 2022! Rusya Ukrayna savaşının 23. günü! Lviv'de füze saldırısı - Resim : 7

UKRAYNA HÜKÜMETİ, ÜLKEYİ YENİDEN İNŞA ETMEYİ PLANLIYOR

 Ukrayna hükümeti, dünyanın önde gelen yatırım şirketlerini, Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaş nedeniyle zarar gören altyapıyı yeniden inşa etmeye davet etti. Savaşın sona ermesinin ardından Ukraynalıların ülkelerini yeniden inşa edeceklerini kaydeden Ukrayna Devlet Başkanlık Ofisi Başkanı Andriy Yermak, "Bu amaçla Ukrayna, Rusya Federasyonu tarafından ödenecek tazminatların yanı sıra uluslararası ortaklardan fon toplamayı planlıyor." diye konuştu.

 

Kaynak: Haber Global TV

Rusya ukrayna Rusya Ukrayna savaşı İngiltere türkiye ABD ukraynada son durum ukraynada neler oluyor