Rusya Ukrayna'da saldırılara devam ediyor

Ukrayna
Rusya Ukrayna'da saldırılara devam ediyor

Kiev'de hava savunma sistemi devreye girdi, patlama sesleri duyulduğu iddia edildi. Ukrayna basınına göre Vinnitsa ve Mikolayiv'e füze saldırıları düzenleniyor

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik dünkü hava saldırılarının ardından bugün de saldırılar devam ediyor. Bu sabah başkent Kiev'de patlama sesleri duyuldu ve ülke genelinde sirenlerin çaldığı bildirildi. Rus güçleri, Kiev, Odessa, Mikolayiv, Krivyi Rih'i hedef aldı. 

Ukraynalı yetkililer yine dünkü gibi Hazar denizinden seyir füzeleri atıldığını, şu ana kadar bu rotadan 10 füze ateşlediğini açıkladı.

UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKANI KULEBA'DAN AÇIKLAMA

 Rusya'nın siviller için dayanılmaz durum yaratmak amacıyla enerji tesislerine düzenlediği saldırılar savaş suçudur.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

 Rusya, Ukrayna'daki askeri hedeflere ve altyapı tesislerine yüksek hassasiyetli silahlarıyla saldırmaya devam ediyor.

Kremlin, Ukrayna'ya hava savunma sistemi verilmesinin çatışmayı uzatacağı ve Ukrayna için daha fazla acıya neden olacağını söyledi. Durumun Rusya'nın hedefini değiştirmeyeceği vurgulandı.

Financial Times, Ukrayna'nın Rus hava saldırıları sonrası Batı'dan talep ettiği silahların sayısını genişlettiğini ve listeye F15 ve F16 uçaklarının da eklendiğini açıkladı.

RUS GÜÇLERİNİN DÜNKÜ SALDIRILARINDA ÖLÜ VE YARALI SAYISI ARTTI

Rus güçlerinin dün Ukrayna şehirlerine yönelik düzenlediği saldırılarda, hayatını kaybedenlerin sayısının 19'a yükseldiği ve 105 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Saldırılar nedeniyle aralarında Kiev ve Lviv'e bağlı bölgelerin de bulunduğu 301 yerleşim birimine elektrik verilemediği ifade edildi.

 

 

ukrayna