Rusya'dan flaş Kiev açıklaması

Dünya haberleri Rusya Ukrayna Savaşı
Rusya'dan flaş Kiev açıklaması

Rusya Savunma Bakanlığı, "Topraklarımıza düzenlenen sabotajlar nedeniyle Kiev'e füze saldırıları artacak" açıklaması yaptı.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kiev'deki tesislere yönelik füze saldırılarının sayısı ve boyutu, Rus topraklarına yönelik sabotajların ardından artırılacak" denildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Mariupol'deki Azovstal çelik fabrikasının ise tamamen ele geçirildiğini duyurdu. Öte yandan, Rus amiral gemisinin Karadeniz'de batmasının ardından Ukrayna'nın başkenti Kiev'de güçlü patlama sesleri duyuldu.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 51. gününde devam ederken, dün Karadeniz'de savaşın başlangıcından bu yana en sıcak gelişme yaşandı. Ukrayna, Neptün füzesiyle Karadeniz'de Rusya'ya ait Moskova adlı kruvazör gemisini vurduklarını duyurdu, Rusya Savunma Bakanlığı ise gemide yangın çıktığını ve ağır hasar olduğunu bildirdi. Son olarak Rusya Savunma Bakanlığı geminin battığını açıkladı. Tüm bu yaşananlarının ardından Kiev'de güçlü patlama sesleri duyuldu.

KİEV'İN KURUCULARI HEYKELİNE KUM TORBALI KORUMA

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ediyor. Savaşın başından bu yaba 40 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği savaşta, Ukrayna’nın tarihi bina, heykel ve anıtlarını koruma çabası da sürüyor. Başkent Kiev’in önemli merkezlerinden Demokrasi Meydanı’ndaki Kiev’in kurucuları heykeli de hava saldırılarından zarar görmemesi için korumaya alındı.

Rusya'dan flaş Kiev açıklaması - Resim : 1

Kiev’in kurucusu olduğuna inanılan Kyi, Shchek, Khoriv ve kız kardeşleri Lybid’nin anısına yapılan heykel, itina ile siyah bir bezle sarılıp iple bağlandı. Titiz bir çalışma yürüten iki görevinin o anları ilginç görüntüler oluşturdu. Etrafına kum torbaları döşenmeye başlanan heykelin bu sayede bir hava saldırısı ya da patlamayı en az zararla atlatması düşünülüyor. Çalışmaların, devasa heykelin tamamen kum torbalarıyla kapatılması planlanıyor.

Kaynak: Haber Global TV

Rusya Rusya Ukrayna Rusya Ukrayna savaşı