65 Ukraynalı esirin de içinde bulunduğu uçak düştü

Haberglobal.com.tr
Dünya haberleri Rusya Ukrayna Rusya Ukrayna Savaşı

Ukraynalı esirleri taşıyan İl-76 tipi uçağın Rusya'nın Belgorod Bölgesi'nde düştüğü açıklandı. Rusya Savunma Bakanlığı, 65 Ukraynalı askeri esirin de bulunduğu uçakta 74 kişinin tamamı öldüğünü duyurdu. Rusya uçağın Ukrayna tarafından düşürüldüğünü öne sürdü.

Son Dakika Haberi...Rus ajansı RIA'nın, Rusya Savunma Bakanlığına dayandırdığı haberine göre, uçakta 65 Ukraynalı esirin yanı sıra 6 kişilik mürettebat ile diğer 3 kişi bulunuyordu. Uçakta bulunan 74 kişinin tamamının öldüğü duyuruldu.

65 Ukraynalı esirin de içinde bulunduğu uçak düştü - Resim : 1

Askeri kargo uçağı olan İl-76'nın 90'a kadar yolcu taşıyabildiği bilgisi verildi.

UKRAYNA MI VURDU?

Rusya Dışişleri Bakanlığı uçağın düşmesinden Ukrayna’yı sorumlu tuttu. Uçağın düşürülmesini “barbarca bir eylem” olarak niteledi. 

Rusya Savunma Bakanlığı ise düşen uçak hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, radarların 2 Ukrayna füzesinin atıldığını tespit ettiği belirtildi.

Eski bir general olan Rus milletvekili Andrey Kartapolov uçağın üç füzeyle vurulduğunu öne sürdü.

BBC'nin haberine göre ise Ukraynalı yetkililer, uçağın kendi güçlerince vurulduğunu duyurdu ve uçakta S-300 füze savunma sistemi bulunduğunu öne sürdü.

Rusya-Ukrayna sınırındaki Belgorod son dönemde sık sık Kiev'in hava saldırılarına sahne oluyor. Geçen ay kente düzenlenen füze saldırısında 25 kişi ölmüştü.