Rus basını Ukrayna'daki referandumların sonucunu açıklandı

Ukrayna Rusya Rusya Ukrayna Savaşı
Rus basını Ukrayna'daki referandumların sonucunu açıklandı

RIA'nın geçtiği son dakika haberine göre; Ukrayna'daki referandumlardan gelen ilk sonuçlara göre yüzde 96 Rusya'ya katılma yönünde oy kullanıldı.

Ukrayna'da, Rusya'nın elinde bulunan Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerinde, 23 Eylül'de başlayan "Rusya'ya katılma referandumu" bugün sona erdi. 

Rus haber ajansı RIA'nın geçtiği habre göre;  Ukrayna'daki referandumlardan gelen ilk sonuçlara göre yüzde 96 Rusya'ya katılma yönünde oy kullanıldı.

Rus basını, meclis kaynaklı verdiği haberdeyse 4 bölgenin haftaya salı günü ilhak edilebileceğini duyurdu. 

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu pek çok ülke, bu bölgelerde yapılan referandumların sonucunu tanımayacağını açıkladı. 

Luhansk, Donetsk, Zaporijya ve Herson, Ukrayna topraklarının yaklaşık yüzde 15'ini oluşturuyor. 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bu bölgeleri ilhak ettikten sonra "Topraklarımız Rusya devletinin korumasında olacak" açıklaması yapmıştı.

İNGİLTERE: PUTİN 4 BÖLGENİN İLHAKINI 30 EYLÜL’DE DUYURACAK

İngiltere Savunma Bakanlığı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 30 Eylül'de parlamentoya hitaben yaptığı konuşmada Ukrayna'nın işgal altındaki bölgelerinin Rusya Federasyonu'na katılacağını duyurmasının muhtemel olduğunu duyurdu.

Yapılan açıklamada, "Rusya liderleri herhangi bir ilhak duyurusunun, özel askeri operasyonun başarısının bir kanıtı olarak görüleceğini ve çatışmaya verilen yurtsever desteği pekiştireceğini umuyor" denildi.

 

Kaynak: Haber Global TV

ukrayna referandum Rusya