SON DAKİKA! Putin'den Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili ilk mesaj!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin askeri operasyonu sonucunda Suriye'nin kuzeydoğusunda gözaltına alınan DAEŞ'lı teröristlerin hapishaneden kaçma olasılığı konusunda uyarıda buldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin askeri operasyonu sonucunda Suriye'nin kuzeydoğusunda gözaltına alınan DAEŞ'lı teröristlerin hapishaneden kaçma olasılığı konusunda uyarıda bulurken, Türkiye'nin durumu kontrol altına alıp alamayacağından emin olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün bize DEAŞ'lılara ne yapacağımız soruluyor. Kontrolümüze geçecek olan DEAŞ'lılara ne yapılacaksa onu yapacağız, cezaevinde tutulacakları tutacağız, uyruğu olduğu ülkelere gidebilecekleri kabul edilmeleri halinde oraya götüreceğiz. DEAŞ bölgede varlık gösteremeyecektir, bu güvenceyi vermek istiyorum." şeklinde açıklamada bulunmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump ise, "Türkiye artık Kuzey Suriye'de yakalanacak her DEAŞ'lı teröristlerden sorumlu olacaktır." demişti. 

"ŞÜPHEMİZ YOK"

Rusya Dışişleri Bakanlığınca, Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili, "Teröristlerle mücadele ve Türkiye'nin güvenliğini sağlama ihtiyacından şüphemiz yok." değerlendirmesinde bulunuldu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye-Suriye sınır hattındaki operasyonun çok ciddi endişeye sebep verdiği savunuldu. 

Suriye'nin kuzeydoğusunda istikrarsızlığı önlemenin önemli olduğu belirtilen açıklamada, tüm taraflara, Suriye'nin toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı göstererek adımlar atılması çağrısında bulunuldu. 

Açıklamada, "Teröristlerle mücadele ve Türkiye'nin güvenliğini sağlama ihtiyacından şüphemiz yok." ifadesi kullanıldı. 

Şam yönetimi ve terör örgütü PKK/YPG arasında diyalog kurulması ile barış ve istikrarın sağlanabileceği iddiasında bulunulan açıklamada, Moskova'nın bölge ülkeleri arasında ilişkileri normalleştirme ve diyaloğu teşvik etmeye hazır olduğu kaydedildi.


son dakika son dakika haber Rusya Vladimir Putin Haber Global DEAŞ Barış Pınarı Harekatı haberler