NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den yeni açıklama: NATO'nun kuvvetleri gerekli durumlarda harekete geçecektir

Rusya Ukrayna Savaşı NATO

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına ilişkin yeni açıklamalarda bulunuyor. Stoltenberg, "NATO'nun kuvvetleri gerekli durumlarda harekete geçecektir. Rusya'nın askeri yığınağına karşı karada, denizde ve havada biz de askeri güçlerimizi hazırladık" dedi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, "Bu müttefik ülkeleri korumak için alınmış bir karardır. NATO'nun kuvvetleri gerekli durumlarda harekete geçecektir. Rusya'nın askeri yığınağına karşı karada, denizde ve havada biz de askeri güçlerimizi hazırladık. İttifakımızın doğu kanadına yığınağımızı yaptık, 100'den fazla jetimiz hazır bekliyorlar" dedi. 

Stoltenberg, NATO'nun Ukrayna'ya asker gönderme niyeti olmadığını da söyledi.

Stoltenberg'in açıklamaları:

Tarihi bir anda bulunuyoruz. Rusya'nın gerekçesiz saldırıları sayısız insanın canına mal olmaktadır. Askeri yapılar ve şehir merkezleri hedef alınıyor. Bu uzun vadeli planlanmış bir saldırı, işgal. Kremlin'in niyeti açık şekilde bütün dünya tarafından görülüyor. Rusya'nın liderleri bütün can kayıplarından sorumludur. Uluslararası hukukun çok açık bir ihlalidir bu. Bağımsız Ukrayna'ya bir saldırıdır. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Rusya tarihi baştan yazmak için güç kullanmaya çalışıyor.

"NATO KUVVETLERİ GEREKLİ DURUMLARDA HAREKETE GEÇECEK"

Bu müttefik ülkeleri korumak için alınmış bir karardır. NATO'nun kuvvetleri gerekli durumlarda harekete geçecektir. Rusya'nın askeri yığınağına karşı karada, denizde ve havada biz de askeri güçlerimizi hazırladık.

"100'DEN FAZLA JETİMİZ HAZIR BEKLİYOR"

İttifakımızın doğu kanadına yığınağımızı yaptık, 100'den fazla jetimiz hazır bekliyorlar. NATO ve Avrupa birlikte hareket etmeli. Yaptığımız şey savunma, gerilimi azaltmak istiyoruz. Tam ölçekli işgali kınıyoruz ve NATO müttefikleri olarak bir arada duruyoruz. Hiçbir şekilde uluslararası hukukun vahşice ihlal edilmesini kabul etmiyoruz. 

"BU İŞGALDEN SONRA ARTIK YENİ BİR AVRUPA OLACAK"

Bu işgal bir sürpriz değil. Aylardır bununla ilgili uyarıları alıyoruz. Gece sabaha karşı olanlar istihbarat hizmetlerinin fark ettiği bir şeydi. Biz Rusya'yı diplomatik çabalara davet ettik. Ukrayna'daki işgali artırırlarsa bunun çok ciddi yaptırımları olacağını söyledik. Verdiğimiz ekonomik yaptırım mesajlarına rağmen Rusya, Ukrayna'yı işgale karar verdi. Uyarıları yaparken tedbirlerimizi de aldık. Ciddi ölçüde NATO güçlerinin, ittifakın doğu tarafında artırılmasını sağladık. Hem kara, hava hem de denizdeki güçlerimizi artırdık, önümüzdeki günlerde de artırmaya devam edeceğiz. Bu işgalden sonra artık yeni bir Avrupa olacak.

Kaynak: Haber Global TV

Rusya ukrayna Rusya Ukrayna Rusya Ukrayna gerilimi Rusya son açıklama Ukrayna son açıklama