Moskova'da konser salonunda saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var...

Haber Merkezi
Rusya Dünya haberleri Silahlı saldırı haberleri
Moskova'da konser salonunda saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var...

Son dakika haberine göre, Rusya'nın başkenti Moskova'da bir konser salonunda gerçekleştirilen silahlı saldırıda onlarca kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. DAEŞ saldırıyı üstlendiğini duyurdu.

Son dakika haberi...

Rus basını, Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Crocus City Hallon konser salonunda silahlı saldırı gerçekleştirildiğini ve saldırı sonrasında yangın çıktığını bildirdi. 

5 saldırganın karıştığı ve makineli tüfek ve el bombasının kullanıldığı ifade edilen saldırıda onlarca ölü ve yaralı olduğu aktarıldı. 

60'TAN FAZLA CAN KAYBI 100'LERCE YARALI

Rusya Soruşturma Komitesi, Moskova'daki terör saldırısında 60'tan fazla kişinin hayatını kaybettiğini, ölü sayısının artabileceğini bildirdi.

Komiteden yapılan açıklamada, olayın gerçekleştiği yerde uzmanların çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Hayatını kaybedenlerin cesetlerinin incelendiği aktarılan açıklamada, "Terör saldırısı sonucu 60'tan fazla kişinin öldüğü tespit edildi. Ne yazık ki kurbanların sayısı artabilir." ifadeleri kullanıldı.

Olay yerindeki silah ve mühimmat dahil bütün delillerin hepsine el konulduğu, genetik, balistik ve parmak izi incelemelerinin yürütüldüğü belirtilen açıklamada, bütün kamera görüntülerine el konulduğu ve incelendiği ifade edildi.

Moskova saldırı

KONSER SALONU YAKINLARINDA PATLAMA

TASS'ın aktardığına göre, saldırı sonrası konser salonu yakınlarında patlama meydana geldi. 

Saldırı sonrası konserin bodrum katından 100 kişi tahliye edildi. Konser salonunun olduğu bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Moskova saldırı

BİNAYA OPERASYON BAŞLATILDI

Rus özel kuvvetler birimi Spetsnaz teröristleri ele geçirmek için binaya hücum operasyonu başlattı. Rusya Federal Ulusal Muhafız Servisi, Moskova’daki konser salonuna silahlı saldırıyı gerçekleştirenlerin bulunmasına yönelik operasyonun sürdüğünü bildirdi.

ABD UYARMIŞTI

Moskova Vilayet Valisi Andrey Vorobyov saldırı sonrası kriz yönetim merkezi kurulduğunu açıkladı. Amerikalı yetkililer geçtiğimiz günlerde Moskova'da bulunan vatandaşlarına şehirde terör eylemi gerçekleşebileceği yönünde uyarıda bulunmuştu.

RUSYA "TERÖR SALDIRI" OLDUĞUNU BİLDİRDİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı olayı "kanlı terör saldırısı" olarak tanımladı.

MOSKOVA'DAKİ TÜM ETKİNLİKLER İPTAL EDİLDİ

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, bu hafta sonu Moskova'daki tüm spor, kültür ve diğer halka açık etkinliklerin iptal edildiğini duyurdu. 

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Moskova'daki terör saldırısına Ukrayna'nın veya Ukraynalıların karıştığına dair hiçbir işaret görmedik" denildi. 

BEYAZ SARAY'IN AÇIKLAMASINA RUSYA'DAN YANIT

Rus Dışişleri'nden yapılan açıklamada ise, “Beyaz Saray, Moskova'daki terör saldırısına Ukraynalıların karıştığına dair herhangi bir belirti görmediğini söyledi. Bu sonuçlara neye dayanarak varıyor?” denildi. 

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, kanlı terör saldırısı sonrasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gerekli tüm talimatları verdiğini açıkladı. 

UKRAYNA'DAN SALDIRI SONRASI İLK AÇIKLAMA

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Danışmanı Mihail Podolyak da Ukrayna'nın olaya karışmadığını söyledi.

RUSYA GÜVENLİK KONSEYİ BAŞKANI MEDVEDEV'DEN AÇIKLAMA

Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Medvedev, Crocus Belediye Binası saldırısının arkasında Kiev'deki teröristler varsa bunların yok edilmesi gerekiyor.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ise açıklamasında, "Böyle bir vahşeti gerçekleştiren devlet yetkilileri de dahil olmak üzere, hepsi terörist olarak takip edilmeli ve acımasızca ortadan kaldırılmalıdır." dedi.

ABD'DEN AÇIKLAMA

Rusya'nın başkenti Moskova'daki bir konser salonuna düzenlenen saldırının yankıları sürerken, ABD’den saldırıya ilişkin açıklama geldi. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Moskova saldırısında Ukrayna'nın rolünün olduğuna dair bir kanıt bulunmadığını söyledi. “Korkunç” olarak nitelediği saldırı ile ilgili bilgi toplamayı sürdürdüklerini kaydeden Kirby, “Bu erken saatte, sizi Ukrayna ile herhangi bir bağlantı hakkında bilgiden mahrum bırakacağım” ifadelerini kullandı. Kamuoyuna yansıyan görüntüleri izlemenin çok zor olduğunu vurgulayan Kirby, “Henüz haberi almamış anneler, babalar, erkek ve kız kardeşler, oğullar ve kızlar var. Ve bu zor bir gün olacak” dedi. Kirby, iyi dileklerinin silahlı saldırının kurbanlarıyla birlikte olduğunu da sözlerine ekledi.

Konser saldırısı