KKTC'de vaka sayılarında 3 gün üst üste rekor

KKTC
KKTC'de vaka sayılarında 3 gün üst üste rekor

KKTC'de son 24 saatte bin 1 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Böylece ülkede salgının başından beri en yüksek vaka sayısı kaydedildi. KKTC, 3 gündür üst üste kendi vaka rekorunu kırıyor.

KKTC'de korona virüs salgınında günlük vaka sayısı son 3 gündür rekor tazeliyor. Ülkede, son 24 saatte yapılan 20 bin 882 test ile bin 1 yeni vaka tespit edilirken, toplam vaka sayısı 39 bin 371’e ulaştı. KKTC’de Salgınından başından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı kayıtlara geçti.

Vakaların 434’ü Lefkoşa'da, 239’u Girne'de, 242’si Gazimağusa'da, 50’si Güzelyurt'ta, 12’si İskele'de ve 24'ü Lefke'de kaydedildi. KKTC’de salgının başından bu yana 143 kişi hayatını kaybederken, 13 kişi ise yoğun bakımda tedavi altında olduğu bildirildi.

SAĞLIK SİSTEMİNDE AKSAMALAR BAŞLADI

KKTC genelinde ki devlet hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanları arasında da Covid-19’un yayılması nedeniyle sağlık sisteminde aksaklıklar yaşanmaya başlarken, Girne Akçiçek Hastanesi ile Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi polikliniklerinde hasta kabulü yapılamıyor.

KKTC Sağlık Bakanlığı’nın hızlı şekilde artan korona virüs vakaları nedeni ile bazı tedbirleri yürürlüğe koyması bekleniyor.

 

Kaynak: İHA

KKTC KKTC Haberleri koronavirüs son dakika haberleri koronavirüs