Kiev'de helikopter düştü! Ukrayna İçişleri Bakanı dahil çok sayıda ölü var

Ukrayna Kiev Volodimir Zelenski

Son dakika haberine göre Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bir anaokulunun yakınına helikopter düştü. Kazada Ukrayna İçişleri Bakanı ve yardımcısı dahil 18 kişinin öldüğü açıklandı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, "Acımız tarifsiz" dedi.

Son dakika haberi! Ukrayna’nın Kiev bölgesine bağlı Brovary şehrinde bir anaokulunun yakınına Acil Durumlar Hizmetleri'ne bağlı helikopter düştü. 

Kazada İçişleri Bakanı Denis Monastırskiy, yardımcısı Yevgeniy Yenin ve Müsteşar Yuriy Lubkoviç'in de aralarında bulunduğu  3'ü çocuk 18 kişi hayatını kaybetti. 10'u çocuk 25 kişin de yaralandı.

Kiev'de  helikopter düştü! Ukrayna İçişleri Bakanı dahil çok sayıda ölü var - Resim : 1

Yaralıların  hastanede tedavi altına alındığını belirten Ukrayna Emniyet Müdürü İgor Klimenko, ilgili tüm birimlerin olay yerinde çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

ZENELSKİ: ACIMIZ TARİFSİZ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski yaptığı açıklamada şunları ifade etti: 

Bugün Kiev'in Brovary bölgesinde korkunç bir trajedi yaşandı. Devlet Ulusal Acil Servisi'ne ait helikopter düştü, kaza mahallinde yangın çıktı. Trajedinin kurbanlarının kesin sayısı belirleniyor.

Ölenler arasında Ukrayna İçişleri Bakanı Denys Monastırskiy, birinci yardımcısı Yevgeniy Yenin, Müsteşar Yuriy Lubkoviç, diğer yardımcıları, helikopter mürettebatı var. 10'u çocuk 25 kişi yaralandı. Şu an itibariyle üç çocuk öldü. Acımız tarifsiz. Helikopter anaokulu arazisine düştü.

Ukrayna Güvenlik Servisi'ne, polis ve diğer yetkili kurumlara işbirliği içinde, olayın tüm koşullarını öğrenme talimatını verdim. Tüm birimler olay mahallinde çalışıyor. Merhumların tüm yakınlarına ve yakınlarına başsağlığı diliyorum! Denis, Yevgeniy ve, Yuriy, Ukrayna'nın gerçek vatanseverleridir.

Kiev'de  helikopter düştü! Ukrayna İçişleri Bakanı dahil çok sayıda ölü var - Resim : 2

2021'de İçişleri Bakanlığı koltuğuna oturan Monastyrsky, 42 yaşındaydı.

Ukrayna Ulusal Polis Şefi Ihor Klymenko, içişleri bakan yardımcısı olarak atandı.

SABORAJ MI ARIZA MI?

Ukrayna İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Trajedinin nedenleri müfettişler tarafından araştırılıyor. Sabotaj mı, ekipman arızası mı, uçuş güvenliğinin ihlali mi yakında öğreneceğiz" denildi. 

Ukrayna basınının iddiasına göre helikopter pilot hatası nedeniyle düştü. Pilot sisli havada havalandı.

ÇAVUŞOĞLU'DAN BAŞSAĞLIĞI AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, helikopterin düşmesi üzerine mesaj paylaştı. 

Bakan Çavuşoğlu sosyal medyada Ukraynalı mevkidaşını etiketleyerek, "Kiev yakınlarındaki Brovary'de #Ukraine İçişleri Bakanı dahil çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Ukrayna'nın kederli ailelerine ve dost canlısı insanlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralılara da acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kiev'de  helikopter düştü! Ukrayna İçişleri Bakanı dahil çok sayıda ölü var - Resim : 3

Sosyal medyada paylaşılan videolarda yanan bakımevi gösterilirken, helikopterin paramparça olduğu görüldü.

Kiev'de  helikopter düştü! Ukrayna İçişleri Bakanı dahil çok sayıda ölü var - Resim : 4

Kaynak: Haber Global TV

ukrayna helikopter düştü Kiev Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski