İtalya'da kaybolan 4 Türk'ün içinde olduğu helikopterle ilgili flaş gelişme

Dünya haberleri
İtalya'da kaybolan 4 Türk'ün içinde olduğu helikopterle ilgili flaş gelişme

İtalya'da dün öğleden sonra kaybolan ve haber alınamayan içinde 4 Türk'ün de bulunduğu helikopteri arama çalışmaları sürüyor. Henüz helikopterden herhangi bir ize rastlanılmazken, pilota ait olduğu tahmin edilen cep telefonundan zayıf bir sinyal alındığı öğrenildi.

33 yaşındaki İtalyan pilot Corrado Levorin'in kullandığı içinde 4 Türk ve 2 Lübnanlının bulunduğu helikopteri arama çalışmalarına dün gece ara verilmişti.

İtalya'da kaybolan 4 Türk'ün içinde olduğu helikopterle ilgili flaş gelişme - Resim : 1
İtalyan pilot Corrado Levorintion

ZAYIF BİR CEP TELEFONU SİNYALİ ALINDI

Bu sabah yeniden arama çalışmaları başladı. Şu ana kadar yapılan aramalarda helikopterden herhangi bir ize rastlanmadı. Ancak pilota ait olduğu tahmin edilen cep telefonundan zayıf bir sinyal alındığı öğrenildi.

Perşembe günü Trevisano'ya inmesi gereken ancak Toskana ile Emilia Romagna arasındaki sınırda gizemli bir şekilde ortadan kaybolan helikopter için bu sabah saat 6'da Pisa'dan havalanan bir helikopterle arama çalışmalarına devam ediliyor.

Corriere della Sera'nın haberine göre, bölgede helikopterin kaybolduğu saatlerde havanın kötü olduğu ve belirli kısımlarda fırtına olduğu biliniyor. Ancak helikopterden herhangi bir tehlike sinyali göndermediği belirtiliyor.

Yer ekiplerinin yaptığı arama çalışmalarından da henüz sonuç alınabilmiş değil. Helikopterin kaybolduğu bölgenin erişilmesi zor bir alan olduğu söyleniyor.

Aramalarda elektronik sistemler de kullanılıyor. Böylece akıllı telefonların zayıf da olsa sinyallerini almak umut ediliyor. Bu sayede zayıf bir sinyale ulaşıldı ancak sinyalin geldiği bölge tespit edilemedi.

Yerde çalışan arama kurtarma ekipleri iz bulabilmek amacıyla köpeklerden de faydalanıyor. Aramaya katılan helikopterde ise bir dağ kurtarma birimi mevcut.

2 gündür Toskana ile Veneto arasında gidip gelen helikopterin Lucca'ya bağlı Capannori-Tassignano adlı küçük havaalanından dün saat 10 sularında havalandığı belirtildi. Helikopterin uçuş planı ise mevcut değil.

Helikopter, içindeki 5 kişiyi Emilian şirketinin yeni tesisine götürüyordu. Maksimum 8 kişiyi taşıyabilen araç tek motorlu olduğu için daha düşük işletme maliyetine sahip ancak daha güvenli olarak kabul ediliyor.

EKİPLERDEN AÇIKLAMA

İtalya İtfaiyesi (Vigili del Fuoco), Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Toskana ve Emilia Romagna bölgeleri arasındaki dağlık alanda çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

İtalyan basını da arama kurtarma çalışmalarının, Modena kenti yakınlarındaki Pievelago mevkisindeki dağlık alanda devam ettiğini yazdı.

Eczacıbaşı Topluluğu da olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri kuruluşumuzdan 4 arkadaşımızın, Tissue Italy Network tarafından düzenlenen kağıt teknolojileri fuarı için bulundukları İtalya'da bir temizlik kağıdı üretim tesisine gitmek üzere bindikleri helikopterden haber alınamamaktadır. İtalyan pilotla birlikte içinde 7 kişinin bulunduğu helikopterin, Lucca'dan Treviso'ya gitmek üzere havalandığı ancak Modena civarında radardan kaybolduğu öğrenilmiştir." ifadelerini kullandı.

Şirket, konunun gerek İtalyan gerekse Türk makamlarıyla beraber yakından takip edildiğini bildirdi.

İtalyan İtfaiyesinin koordine ettiği çalışmalara İtalyan Hava Kuvvetleri, Sivil Savunma ekipleri ve gönüllüler de katılıyor.

İtfaiye ekipleri, arama kurtarma çalışmalarını, Pievepelago kasabası yakınlarında helikopterde bulunan kişilerin telefonlarından sinyal alınması sebebiyle bu alanda yoğunlaştırdı.

Lucca İtfaiye Komutanlığı Müdür Yardımcısı Giunti Gilberto, "Dün öğleden sonradan itibaren bu helikopterin kaybolduğu haberi gelmesinden itibaren arama faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Biz itfaiye olarak sahada arama çalışmalarını koordine ediyoruz. Hava Kuvvetleri de havadan arama tarama faaliyetlerini yürütüyor." ifadelerini kullandı.

Aramalarının hem Lucca hem de Modena vilayetinde devam ettiğini aktaran Gilberto, bulundukları bölgede hem pilottan hem de kayıp bir yolcudan sinyal aldıklarını belirtti.

Gilberto, şunları kaydetti:

"Özellikle kayıp yolcunun telefonundan aldığımız sinyal, bizim alanı belirlememizde yardımcı oldu ancak bu alan çok geniş. Yaklaşık 30 kilometrekarelik bir alandan bahsediyoruz. Bu alan, telefon verilerinden datalarla belirlendi. Hem karada hem helikopterle sinyallerin bize gösterdiği yerde helikopteri bulmaya çalışıyoruz. Dronlarımız, can kurtaran köpeklerimiz var. Sabahtan beri aralıksız çalışıyorlar. Gece de devam ettik bazı özel teknik ekipmanlarımızın yardımıyla. Aramalarınız aralıksız sürüyor."

Helikopterdekiler için umut olup olmadığı sorusuna Gilberto, "Amacımız onları bulmak. Sahada bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Kolay bir durum olmadığını tekrar ediyorum zira arazi çok geniş ve kendine has zorlukları var. Çalışmalarımızı bir an önce sonuçlandırmak için elimizden geleni yapacağız." yanıtını verdi.

Bölgeye yakın olan Castiglione di Garfagnana'daki çim sahaya inen itfaiye helikopteri de yüklendiği sinyal tespit edici cihazla yeniden havalanarak arama çalışmalarına katıldı.

Kaynak: Haber Global TV

İtalya kayıp helikopter Helikopter kazası