İtalya’da helikopter kayboldu! Yolculardan 4'ü Eczacıbaşı çalışanı Türk

İtalya'da 7 kişinin içinde bulunduğu helikopter kayboldu. Eczacıbaşı Topluluğu helikopterdeki 4 kişinin Türk vatandaşı çalışanları olduklarını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı'ndan da konuyla ilgili açıklama geldi.

İtalya'da Lucca kentine bağlı Capannori Tassignano havaalanından dün havalandıktan bir süre sonra radarda kaybolan Augusta Koala AW119 tipi helikopterdeki 6 kişiden 4'ünün Türkiye'den özel bir firmaya çalışan Türk vatandaşları olduğu kaydedildi.

Helikopterdeki Türklerin durumuyla alakalı Türkiye'nin Roma Büyükelçiliğinin, hem İtalyan makamları hem de Türk firmasının yetkilileriyle yakın temas halinde olduğu öğrenildi.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU İDDİASI

Sabah'ta yer alan habere göre, kaybolan Türk vatandaşlarının Arif Cez, İlker Uçar, Altuğ Erbil ve Serhat Kenar oldukları belirtildi.

KAYIP TÜRKLER ECZACIBAŞI ÇALIŞANI

Eczacıbaşı Topluluğu'ndan kayıp helikoptere ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri kuruluşundan dört kişinin fuar için bulundukları İtalya’da bir temizlik kağıdı üretim tesisine gitmek üzere bindikleri helikopterden haber alınamadığı belirtildi.

Eczacıbaşı Topluluğu'ndan kayıp helikoptere ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri kuruluşumuzdan dört arkadaşımızın, Tissue Italy Network tarafından düzenlenen kağıt teknolojileri fuarı için bulundukları İtalya’da bir temizlik kağıdı üretim tesisine gitmek üzere bindikleri helikopterden haber alınamamaktadır. İtalyan pilot ile birlikte içinde 7 kişinin bulunduğu helikopterin, Lucca’dan Treviso’ya gitmek üzere havalandığı, ancak Modena civarında radardan kaybolduğu öğrenilmiştir. İtalyan makamları tarafından, kaybolan helikopterin arama çalışmalarının devam ettiği bildirilmiştir. Olayın duyulmasının ardından, başta Dışişleri Bakanlığımız ve İtalya’da görev yapan diplomatlarımız olmak üzere, İtalya'daki ilgili resmi ve sivil otoriteler ile temasa geçilerek, Türkiye ve İtalya’daki ekiplerimiz tarafından konu yakından takip edilmektedir. En kısa zamanda iyi haber almak dileği ve umuduyla kamuoyunun bilgilerine sunarız" denildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç de konuyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi: İtalya’nın Lucca kentinden havalanan ve içinde dört vatandaşımızın da bulunduğu bir helikopter ile dün radar teması kesilmiştir.

İtalyan uzman ekiplerinin helikopteri arama kurtarma çalışmaları sürmektedir.

Bu çalışmalar, Roma Büyükelçiliğimiz ve Milano Başkonsolosluğumuzca, İtalyan makamlarıyla temas halinde yerinde takip edilmektedir.

Temennimiz, tüm yolculara ve mürettebata biran önce sağ salim ulaşılmasıdır.

Kaynak: AA

İtalya helikopter