İsrail, Gazze'de medya kuruluşlarının olduğu binayı vurdu

İsrail savaş uçaklarının abluka altındaki Gazze'de medya binasını vurduğu bildirildi. Gazze'de vurulan 13 katlı binanın çöktüğü açıklandı.

İsrail savaş uçakları, Gazze'de içinde Amerikan merkezli haber ajansı Associated Press (AP) ve Katar merkezli televizyon kanalı Al Jazeera'nın ofislerinin de bulunduğu yüksek katlı binayı vurarak yıktı.

Cela adlı 13 katlı bina İsrail savaş uçaklarından atılan birkaç füzeyle yerle bir edildi.

AP ve Al Jazeera bürolarının yanı sıra doktor muayenehaneleri ile avukatlık bürolarının da olduğu binada 60 daire bulunuyordu.

GAZZE'DEKİ BİRÇOK BÖLGEYE İNTERNET HİZMETİ SAĞLAYAN KULELER BULUNUYOR

Gazze'deki birçok bölgeye internet hizmeti de sağlayan kulelerin bulunduğu binanın vurulacağı İsrail tarafından duyurulmuştu.

Al-Jazeera'nın Gazze Muhabiri Vail el-Dahduh, İsrail ordusunun bina sakinlerine bir saatlik süre tanıdığını söylemişti.

Ayrıca Al-Jazeera televizyonu yaptığı yayında söz konusu bina sahibi ile İsrail istihbaratından bir subayın telefon görüşmesini ekranlara yansıtmıştı.

AP Başkanı Gary Pruitt, İsrail ordusunun AP ofisinin bulunduğu binayı vurması karşısında "şoke olduklarını" ve "dehşete düştüklerini" açıkladı.

İsrail, Gazze'de medya kuruluşlarının olduğu binayı vurdu - Resim : 1

FAHRETTİN ALTUN: İSRAİL, BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE DE DARBE VURUYOR

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, saldırının ardından yaptığı açıklamada, "İsrail katliamlarına ve savaş suçu işlemeye devam ediyor. Gazze’de Associated Press ve Al Jazeera ofislerini hedef alan işgalci İsrail, basın özgürlüğüne de darbe vuruyor. Katliamlarını gizleyebilmek için basın merkezlerini vuran İsrail’in bu alçak saldırılarını lanetliyorum" dedi. 

HAVA SALDIRILARINA ROKETLERLE KARŞILIK

İsrail ordusunun Gazze'ye hava saldırısı düzenlemesinin ardından, Gazze'deki direniş grupları, roketlerle karşılık verdi.

İsrail, Gazze'de medya kuruluşlarının olduğu binayı vurdu - Resim : 2

ÖLÜ SAYISI 139'A YÜKSELDİ

İsrail'in Mescid-i Aksa ve Filistinlilere yönelik sürdürdüğü saldırılar devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 39’u çocuk, 22’si kadın olmak üzere toplam 139’a yükseldiği bildirildi. Yaralı sayısı ise bin olarak açıklandı.

İsrail, Gazze'de medya kuruluşlarının olduğu binayı vurdu - Resim : 3

HAVALİMANI UÇUŞLARA KAPATILDI

İsrail, güvenlik sorunu ve olası saldırı nedeniyle Tel Aviv'de bulunan Ben Gurion Uluslararası Havalimanı'nı yarın saat 23.59'a kadar uçuşlara kapattı. 

Karar üzerine İzmir-Tel Aviv seferini yapan kargo uçağı Akdeniz üzerinden tur atarak Antalya'ya iniş yaptığı öğrenildi. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, birçok havayolu şirketi bu ülkeye yaptığı uçuşları askıya almak zorunda kalmıştı. 

Dün de Türk Hava Yolları (THY) aynı gerekçeyle Cuma, Cumartesi ve Pazar günü yapmayı planladığı Tel Aviv'e uçuşları durdurma kararı almıştı. Bugün ise İsrail yetkilileri olası bir saldırı nedeniyle Ben Gurion Uluslararası Havalimanı'nı yarın saat 23.59'a kadar uçuşlara kapatma kararı aldı. Kararın ardından İzmir -Tel Aviv seferini yapan ULS Kargo'ya ait kargo uçağı Akdeniz üzerinde tur atarak Antalya'ya iniş yaptığı öğrenildi.

İsrail, Gazze'de medya kuruluşlarının olduğu binayı vurdu - Resim : 4

Kaynak: AA

son dakika son dakika haber