İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'dan 'yeni insani ara' mesajı, Hamas'tan yanıt!

İsrail Gazze
İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'dan 'yeni insani ara' mesajı, Hamas'tan yanıt!

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, İsrail'in Gazze'de rehinelerin serbest bırakılması için yeni bir insani araya hazır olduğunu söyledi. Hamas'tan gelen açıklamada, "Savaş devam ederken rehine takası için müzakere olmayacak" denildi.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'dan Gazze'de yeni bir insani ara için açıklama geldi. Herzog, İsrail'in rehinelerin kurtarılması için yeni bir insani araya hazır olduğunu açıkladı. 

Herzog'un açıklamasına Hamas'tan jet yanıt geldi. Üst düzey bir Hamas yetkilisi, "Savaş devam ederken rehine takası için müzakere olmayacak. Savaşı sonlandıracak girişimlere açığız" dedi. 

Çatışmalara 24 Kasım'da 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani arada" 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de İsrail güçleri ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 301 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ile Lübnan'daki Hizbullah'ın sınır hattındaki çatışmalarında ise 24 Lübnanlı sivil, 111 Hizbullah mensubu ve 5 İsrailli sivil ile 6 İsrail askeri öldü.

Gazze'de silah zoruyla abluka altında yerinden edilen 1,9 milyon Filistinli, barınma, gıda, temiz su, ilaç ve sağlık hizmetlerinden yoksun şekilde yaşam mücadelesi veriyor.

İSRAİL'İN SALDIRLARINDA HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI YÜKSELDİ

İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde öldürülenlerin sayısı son 24 saatte 214 artarak 19 bin 667'ye çıktı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in 74 gündür devam eden saldırılarına ilişkin bilgi verdi.

İsrail güçlerinin, son 24 saatte Gazze'nin tüm bölgelerinde katliamlar işlediğini vurgulayan Kudra, son saatlerde 214 kişinin daha yaşamını yitirdiğini, 300 kişinin ise yaralandığını belirtti.

Kudra, İsrail saldırılarında 7 Ekim'den bu yana öldürülen Filistinlilerin sayısının 19 bin 667'ye, yaralıların sayısının da 52 bin 586'ya yükseldiğini ifade etti.

Çok sayıda kişinin ise hala enkaz altında olduğuna dikkati çeken Kudra, saldırılar nedeniyle hastanelerde hizmetin durduğunu, sağlık sektörünün çöktüğünü vurguladı.

Binlerce hasta, kadın, çocuk ve yaralının tedavi olamadığının altını çizen Kudra, İsrail'in dünyanın gözü önünde Gazze'de işlediği katliamları gören uluslararası toplumun sessizliği karşısında şaşkın olduğunu ifade etti.

Kaynak: Haber Global TV