İspanya'nın başkenti Madrid'de otoyola helikopter düştü! Yaralılar var

Dünya haberleri İspanya son dakika son dakika haber

İspanya'nın başkenti Madrid'de otoyola helikopter düştü. Çok sayıda kişinin yaralandığını belirtiliyor.

Son Dakika Haberi.. İspanya'nın başkenti Madrid'de Hortaleza yakınlarında bulunan M-40 otoyolunun 5. kilometresine bir helikopter düştü.

El Mundo'nun haberine göre çok sayıda yaralı var ancak hiçbirinin durumu ciddi değil. Mürettebattan bir kişinin uyluk kemiğinden yaralandığı, diğerinin ise hafif yaralı olduğu ve helikopterden kendi başına çıkabildiği öğrenildi.

Gazete kazaya şiddetli rüzgârın sebep olmuş olabileceğini bildirdi.

IFEMA'da düzenlenen Europa Rotors fuarına katılan F-HPUX tescilli Enstrom 280FX Shark modeli olduğu öğrenilen helikopterin havalandıktan kısa bir süre sonra düştüğü belirtiliyor.

ENSTROM'ÜN ÖNCEKİ KAZALARI

22 Ekim 1986'da Enstrom F-28F Falcon, New York Manhattan üzerinde yaşanan mekanik bir arıza sonucu Hudson Nehri'ne düşmüştü. Pilot hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetmişti.

26 Ocak 2015'te bir Enstrom 280FX helikopteri ana rotor kanatlarının ayrılmasının ardından Kolorado'daki Erie'ye düşmüştü. Helikopterdeki eğitmen ve öğrenci hayatını kaybetmişti.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Bir mürettebat, iki yolcu kapasiteli Enstrom 280FX 8,92 metre uzunluğunda, 2,74 metre yüksekliğinde. Yolcu ve yük olmadan 712 kilo ağırlığında olan helikopter en fazla 1179 kiloluk ağırlıkla havalanabiliyor. Maksimum hızı saatte 180 kilometre. Seyir hızı ise 165 kilometre. Menzili 445 kilometre olan bu model ilk kez 1965 yılında üretilmişti. Hafif helikopter kategorisindeki cihazı Enstrom Helikopter Şirketi üretiyor.

İspanya'nın başkenti Madrid'de otoyola helikopter düştü! Yaralılar var - Resim : 1

 

Kaynak: Haber Global TV