İran'ın tehditlerine Netanyahu, Trump'ı tebrik ederek yanıt verdi!

İran'ın tehditlerine Netanyahu, Trump'ı tebrik ederek yanıt verdi!

ABD'nin Bağdat Havalimanı yakınına düzenlenlediği saldırıda General Kasım Süleymani'nin öldürülmesine İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan açıklama geldi. Netanyahu, Trump'ı tebrik etti

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

Saldırıda, Süleymani ve İranlı subayların yanı sıra Mühendis'in de aralarında bulunduğu 5 Iraklıyla 10 kişi hayatını kaybetmişti. 

İRAN'DAN PEŞ PEŞE İSRAİL'İ TEHDİT AÇIKLAMASI GELMİŞTİ

Lübnan'daki Hizbullah örgütünün lideri Hasan Nasrallah, Kasım Süleymani'nin öldürülmesini İsrail'in istediğini öne sürerek, "ABD ve İsrail bölgenin dosyalarını incelediklerinde, Suriye, Irak, Yemen, Afganistan ve direnişin her ekseninde, her yerde onlara karşı koyan bir adam buldular, Kasım Süleymani'yi buldular. İsrail, Süleymani'yi var olan en tehlikeli adam olarak görüyordu ve İsrail onu öldürmeye cesaret edemedi, bu yüzden onu öldürmek için ABD'ye başvurdu. Amerikalılar İran'ın korkacağını ve geri çekileceğini umuyor" diye konuştu.

NETANYAHU TRUMP'I TEBRİK ETTİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın tehditlerinin aksine Trump'ı tebrik eden bir açıklamada bulundu. Netanyahu, "Süleymani'yi hızla, cesurca ve kararlılıkla öldürdüğü için Trump'ı tebrik etmek lazım. İsrail tamamen ABD'nin yanındadır. Her kim İsrail'e saldırmaya çalışırsa, çok sert vurulacak " ifadelerini kullandı. 


son dakika son dakika haber İran netanyahu Trump Süleymani