Hamas'tan yeni açıklama: Diyaloğa açığız

Hamas Dünya haberleri Filistin
Hamas'tan yeni açıklama: Diyaloğa açığız

Üst düzey Hamas yetkilisi Musa Ebu Marzouk, Hamas’ın hedeflerine ulaştığı` için “siyasi diyaloğa açık” olduğunu açıkladı.

El Cezire'ye konuşan Hamas yetkilisi Musa Ebu Merzuk, olası bir ateşkesi tartışmaya istekli olup olmadıkları sorusuna hedeflere ulaşıldığı için Hamas'ın "bu tür bir şeye" ve "tüm siyasi diyaloglara" açık olduğunu söyledi.

Reuters'e konuşan Katarlı arabulucular ise, militan grup tarafından ele geçirilen ve Gazze'de tutulan İsrailli kadın ve çocukların İsrail hapishanelerinden 36 Filistinli kadın ve çocuğun serbest bırakılması karşılığında özgürlüklerini müzakere etmek için acil çağrılarda bulundu. Adı gizli tutulan bir kaynak, Katar'ın cumartesi gecesinden bu yana ABD ile koordineli olarak yürüttüğü müzakerelerin "olumlu ilerlediğini" söyledi.

Dışişleri bakanlığı sözcüsü Mecid el-Ensari, "Şu anda tüm taraflarla sürekli temas halindeyiz. Önceliğimiz kan dökülmesini durdurmak, mahkumları serbest bırakmak ve çatışmanın bölgesel yayılma olmadan kontrol altına alınmasını sağlamaktır," ifadelerini kullandı.

İsrailli bir yetkili ise "Devam eden herhangi bir müzakere yok," dedi

Kaynak: Haber Global TV

Hamas Dünya haberleri