Tarihi an! Papa'nın Irak ziyareti başladı

son dakika

Tarihi Irak ziyareti öncesi Irak halkına mesaj göndererek, Selamünaleyküm barış isteyen bir hacı olarak, 'hepiniz kardeşsiniz' demek için, tövbekar bir hacı olarak geliyorum." diyen Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis'i taşıyan uçak Irak'ın başkenti Bağdat'a ulaştı.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'u taşıyan uçak Irak’ın başkenti Bağdat’a indi. Irak’ın başkenti Bağdat’ta Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Katolik dünyasının ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus için resmi karşılama töreni hazırlıkları yapılıyor.

Papa'nın 5-8 Mart tarihlerinde gerçekleştireceği ziyaretin programı belli oldu.Vatikan'ın paylaştığı programa göre Papa Francis, ilk olarak başkent Bağdat’ta temaslarda bulunacak. 6 Mart'ta Necef'te Irak'taki Şiilerin dini mercii Ayetullah Ali Es-Sistani ile görüşecek. Katoliklerin ruhani lideri, Ezidilerle de bir araya gelecek. 7 Mart'ta Erbil'de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile görüşecek, Musul'u da ziyaret edip 8 Mart'ta Vatikan'a dönecek.

Irak'ı ziyaret edecek ilk Papa olan Francis, ziyaret öncesi yayınladığı video mesajına, "Iraklı kardeşlerim selamün aleyküm" sözleriyle başlayan Papa, "Tövbekar bir hacı olarak geliyorum. ‘Hepiniz kardeşsiniz’ diye yinelemek için yanınıza geliyorum. Yıllar süren savaş ve terörizmin ardından, Tanrı’ya af ve uzlaşı için yalvarmak; Tanrı’dan kalplere teselli, yaralılara şifa dilemek için geliyorum. Müslümanları, Yahudileri ve Hristiyanları tek bir ailede birleştiren İbrahim babanın adına diğer dini geleneklerden kız ve erkek kardeşlerimizle de birlikte dua etmek, birlikte yürümek arzusuyla geliyorum." ifadelerini kullandı.

Bu ziyaret tarihte ilk kez bir Papa'nın Irak’a gitmesi nedeniyle önem taşıyor. Aynı zamanda Papa, ilk kez nüfusunun çoğunluğu Şii'lerden oluşan bir ülkeye gitmiş oldu. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Papa Francis