2020 Tokyo Olimpiyatları öncesi şok ölüm!

son dakika haber koronavirüs Tokyo 2020
2020 Tokyo Olimpiyatları öncesi şok ölüm!

2020 Tokyo Olimpiyatları'nın başlamasına 46 gün kala, koronavirüs salgını nedeniyle oyunların durumuna yönelik tartışmalar yaşanmaya devam ederken, gelen son dakika bilgisine göre Tokyo Olimpiyat Komitesi'nde üst düzey bir yetkili tren çarpması sonucu hayatını kaybetti

Nippon televizyon kanalının Tokyo polis kaynaklarına dayandırarak son dakika koduyla tüm dünyaya duyurduğu haberde, Tokyo Olimpiyat Komitesi'nden üst düzey bir yetkili bu sabah bir trenin önüne atlayarak intihar etti. 

Polisler 52 yaşındaki yetkili isim Yasushi Moriya'nın ölümüyle ilgili ayrıntıları detaylı olarak araştırdığını, ölümün intihar olarak göründüğünü söyledi.

Ülkede birçok doktor, oyunların düzenlenmesi halinde sağlık sisteminin çok zorlu bir sürece gireceğine işaret ederken, yapılan anketlere göre yüzde 80 çoğunluk, Tokyo 2020'nin yeniden ertelenmesi veya iptal edilmesi gerektiğine inanıyor.

Oyunlarda çalışacak 80 bin gönüllüden 10 bini ise sağlık endişesi nedeniyle turnuvada yer almayacağını şimdiden duyurdu.

Yurt dışından seyirci alınmayacak olimpiyatlarda, ülke genelindeki salgın vakaları nedeniyle kendi vatandaşlarının alınıp alınmayacağına ilişkin kesin kararın ise 20 Haziran'da verilmesi bekleniyor.

Bu yılın Ocak ayında Japonya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 10 yıldan bu yana intihar vakalarında artış yaşandığı bildirilmişti. Yetkililer, 2020 yılında 2019 yılına kıyasla yüzde 3.7 artışla 20 bin 919 kişinin intihar ederek yaşamını yitirdiğini aktardı. Özellikle kadın ve çocuklarda bu oranın daha yüksek olduğu, koronavirüs salgınının intihar vakalarını artırdığı bildirildi. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber