Güney Kore'yi kasırga vurdu: Su basan otoparkta en az 7 ölü

Dünya haberleri Güney Kore
Güney Kore'yi kasırga vurdu: Su basan otoparkta en az 7 ölü

Güney Kore'nin başkenti Seul'de şiddetli yağışların yol açtığı selde en az sekiz kişi öldü, 14 kişi yaralandı. 7 kişinin, bir otoparkı su basması sonucu yaşamını yitirdikleri bildiriliyor.

Kore Meteoroloji Ajansı, başkent Seul ve çevresinin son 80 yılın en yüksek yağış oranını aldığını açıkladı. Meteoroloji yetkilileri, yağmurun birkaç gün daha devam edeceğini söyledi. Uluslararası ajanslara yansıyan görüntülerde görüntüler, metro merdivenlerinin basamaklarından fışkıran sel sularını, pencerelerine kadar sular altında kalan arabaları ve diz boyu sularda caddelerde yol alan insanları gösterdi. T24'ün aktardığına göre, diğer taraftan, yetkililer sellerde ölen üç kurbanın banjiha olarak bilinen yarı bodrum katındaki bir dairede yaşadığını söyledi.

ARAÇLARINI ÇIKARMAYA GİTTİKLERİNDE FACİA YAŞANDI

Otoparkta yaşamını yitirenlerin ise apartman yönetimi tarafından araçlarını çıkartmak konusunda uyarıldıkları, araçlarını çıkartmaya gittiklerinde mahsur kaldıkları öğrenildi.

Hala çevresi sel ve enkazla çevrili olan dairede 40 yaşlarında iki kız kardeşin ve 13 yaşındaki kızlarından birinin öldüğü belirtildi.

Kaynak: Haber Global TV

Güney Kore Güney Kore haberleri sel felaketi Seul