Fransa mücadele edemiyor! Üçüncü kez 'kapanma' gündemde

Fransa koronavirüs
Fransa mücadele edemiyor! Üçüncü kez 'kapanma' gündemde

Koronavirüsün daha hızlı yayılan türüne karşı ülkeler harekete geçerken, Fransa ülke çapında üçüncü kez 'karantina' kararı alabileceği konuşuluyor

Fransız yetkililer, koronavirüs vakalarının sayısı 3 milyonu aştığı, aşılamada ise hala yeterli sayıya ulaşamadıkları için ülkeyi yeni bir karantina altına almayı düşünüyor. 

Fransa Avrupa İşleri Bakanı Clement Beaune Radio Classique'e verdiği demeçte, hükümetin yayılmanın üstesinden gelmek için farklı seçenekler düşündüğünü söyledi. "Henüz hiçbir şeye karar verilmedi. Masada senaryolar var ancak henüz bir karara varılmadı" dedi. 

Benzer bir açıklama da ülkenin kamu sağlığı dairesi Haute Autorite de Sante'nin başkanı Dominique Le Guludec tarafından geldi. Salgındaki durumu "endişe verici" olarak nitelendiren Le Guludec, kapsamlı kapanmanın dezavantajlarını da kabul ederek, üçüncü bir kapanmanın derinlemesine düşünülmeden yapılmaması gerektiğini söyledi ve "Rakamlara bakıyoruz, her geçen gün daha endişe verici. Önlemleri oldukça hızlı şekilde almalıyız ama aynı zamanda çok aceleye de getirmemeliyiz" dedi.

FRANSA'DA SON GÜNLERDE VAKALARDA ARTIŞ YAŞANIYOR

Fransa şu anda enfeksiyon oranlarını yavaşlatmak amacıyla ülke genelinde 18:00 - 06:00 arasında sokağa çıkma yasağı uyguluyor. Önlemlere rağmen, yayılmanın son günlerde arttığı görülürken, yeni günlük vakaların sayısı 20 binin üzerine çıktı.

Fransa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında son 24 saatte 172 kişi yaşamını yitirdi, böylece can kaybı 73 bin 49'a çıktı. Halk Sağlığı Kurumundan yapılan açıklamaya göre, virüs tespit edilen kişi sayısı 18 bin 436 artışla 3 milyon 53 bin 617'ye yükseldi.

Sağlık Bakanlığının paylaştığı verilere göre, 27 Aralık 2020'den bu yana Kovid-19 aşısı yapılan kişi sayısı 1 milyon 26 bin 871'e çıktı.

Bilim Kurulu Başkanı Jean-François Delfraissy, BFMTV kanalında yaptığı açıklamada, İngiltere temaslı Kovid-19'un daha hızlı yayılan türü bağlantılı vakaların arttığını belirtti. Delfraissy, ülkede yeniden karantina kararı alınması gerekebileceğini söyledi. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Fransa