SON DAKİKA! Brexit için prensipte anlaşmaya varıldı!

SON DAKİKA! Brexit için prensipte anlaşmaya varıldı!

Avrupa Komisyonu, Brexit'in ileri bir tarihe ertelenmesi için prensipte anlaşmaya varıldığını ancak henüz tarihin belli olmadığını açıkladı

Avrupa Komisyonu sözcüsü Mina Andreeva yaptığı açıklamada 27 Avrupa Birliği temsilcisinin İngiltere'nin Brexit'in 31 Ekim'den sonrasına ertelenmesini görüştüğü toplantıda sürenin uzatılması konusunda tam bir uzlaşı sağlandığını söyledi.

AB'nin özel bir liderler zirvesi çağrısında bulunmayacağını belirten Andreeva, açıklamasında "Çalışmalar hafta sonu boyunca devam edecek. 27 AB temsilcisinin gelecek haftanın başlarında, Pazartesi ya da Salı toplanması bekleniyor" dedi.  

Brüksel'de toplantıda yer alan bir üst düzey AB diplomatı, "Görüşmelere devam ediyoruz" diye ekledi. 

Avrupa Birliği (AB) ile geçen hafta vardığı Brexit anlaşmasını Avam Kamarası'ndan geçirmeyi başaramayan Johnson, muhalefetin eylülde çıkardığı yasaya uyarak geçen hafta AB'den 31 Ekim olan Brexit tarihinin ertelenmesini istemişti. Johnson daha önce de iki kez erken seçim önergesi vermiş ancak onay alamamıştı.

İngiltere 2016'da yapılan AVB referandumunda yüzde 48'e karşı yüzde 52 ile Brexit kararı almıştı. 29 Mart'ta gerçekleşmesi gereken Brexit, Avam Kamarası'nın Brexit anlaşmasını üst üste reddetmesi nedeniyle 31 Ekim'e ertelenmişti.

son dakika son dakika haber Brexit