Bakan Çavuşoğlu'dan 'Suriye' mesajı: Kalıcı çözüm rejim-muhalefet uzlaşısında

Dünya haberleri Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'deki çözüme dair sözlerine açıklık getirdi. Çavuşoğlu, "Bayrağımıza el uzatanların eli kırılır" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Letonyalı mevkidaşıyla ortak basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Çavuşoğlu'nun açıklamaları:

Savaşın bitmesi için her zaman çaba gösterdik. Sonuç çıkmamasını temel sebebi rejimin ayak diremesi nedeniyle. Kalıcı çözüm siyasi çözümdür. Rejim askeri çözüme inanıyor.

"SURİYE'DE REJİM VE MUHALEFET UZLAŞMALI"

Suriye'nin sınır ve toprak bütünlüğünü önemsiyoruz biz. Halepli sivil insanların çıkarılmasıyla beraber Rusya ile çalışma başlatmıştık, sonra Astana Süreci başlattık, Cenevre Süreci'ni canlandırdık. Astana'da rejim ve muhalifler masadalar, garantör ülkeler de var. Anayasa Komisyonu fikri ortaya çıktı. Bu toplantıda rejim, muhalefet ve sivil toplum var. Yeni anayasanın, mevcut anayasanın tadil amacı da yasal değişikliklerle ülkeyi seçime götürmek. Bunlar için rejmi ve muhalefetin uzlaşması gerek, benim söylediğim buydu. Muhalefetin müzakere heyeti kurmasının amacı neydi? Kalıcı bri istikrar için uzlaşı şart, söyledik, söylüyoruz.

"BAYRAĞIMIZA EL UZATANLARIN ELİ KIRILIR"

Bayrağımıza el uzatanların eli kırılır. Bununla ilgili gerekli açıklamaları Suriyelilerin kendileri de yaptı. Sayın Bahçeli'ye teşekkür ediyoruz. Suriye'de bizi de tehdit eden bir terör örgütü var. Teröristlerin, radikal terör örgütlerinin bu ülkeden tamamen temizlenmesi gerekiyor.

Kaynak: Haber Global TV

Mevlüt Çavuşoğlu Suriye Letonya