Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Buça'da: İnsanlığımızın parçalandığını gördük

Dünya haberleri Rusya Ukrayna Savaşı
Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Buça'da: İnsanlığımızın parçalandığını gördük

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Ukrayna’nın Buça kentine gerçekleştirdiği ziyarette, "İnsanlığımızın parçalandığını gördük" ifadesini kullandı. Daha sonra Kiev'e geçerek Zelenski ile görüşen Leyen, "Ukrayna, Avrupa geleceğine doğru yürürken, Rusya çökecek" dedi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ukrayna'nın Buça kenti ile başkenti Kiev'i ziyaret etti.

Leyen, Buça ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, "Burada akla hayale gelmeyen şeyler oldu. Putin'in ordusunun zalim yüzünü, bu şehri işgal ederken ki pervasızlığını ve soğukkanlılığını gördük. Buça'da insanlığımızın parçalandığını gördük" ifadelerini kullandı. Ukraynalıların insanlığı savunduğunu belirten Leyen, "Avrupa'nın sınırlarını, demokrasiyi ve insanlığı savunuyorlar. Bu nedenle biz Ukraynalıların yanındayız" şeklinde konuştu.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Buça'da: İnsanlığımızın parçalandığını gördük - Resim : 1

AB Komisyonu Başkanı'na eşlik eden Borrell de Buça'yı Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal ile ziyaret ettiklerini bildirdi. AB'nin Ukrayna başsavcısını, soruşturmayı ve kanıt toplamayı desteklemek için eğitim ve ekipman sağlama konusunda destekleyeceğini belirten Borrell, kayıp şahıslarla ilgili veri toplanmasını desteklemek için 7,5 milyon euro değerinde bir proje başlatacağını duyurdu.

Buça kentini ziyareti sonrası Kiev’e gelen Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen ve Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’i  Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, karşıladı. Görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenlendi. 

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Buça'da: İnsanlığımızın parçalandığını gördük - Resim : 3

AB Komisyonu Başkanı Leyen, şunları ifade etti:  

Bugün Ukrayna'nın AB üyeliği konusunda ilk olumlu adımı atmak için buradayız. Ukrayna'nın savaşı bizim savaşımızdır, AB Ukrayna'nın tarafındadır. Ekonomimizi Putin'in ağır bedel ödemesi yönünde hareket ettiriyoruz. Ukrayna Avrupa geleceğine doğru yürürken, Rusya çökecek. Önümüzdeki günlerde Ukrayna'nın silahlanması için 500 milyon euro ilave yardım yapmayı umuyoruz."

Kaynak: AA

Ursula von der Leyen Avrupa Komisyonu Avrupa Birliği ukrayna Buca