Son dakika! Rus ordusu Ukrayna Kramatorsk'ta tren istasyonunu vurdu

Dünya haberleri Rusya Ukrayna Savaşı

Ukrayna, Rus ordusunun Kramatorsk'ta tren istasyonunu iki füzeyle vurduğunu duyurdu. Donetsk Valiliği, 5'i çocuk en az 50 ölü olduğunu ve 300'den fazla yaralı olduğunu bildirdi. Zelenski, "Cezasız kalırsa asla durmayacak" derken, Rusya'dan da saldırıya ilişkin açıklama geldi.

Ukrayna, Rus ordusunun Kramatorsk'ta bir tren istasyonunu vurduğunu açıkladı. Rusya da saldırıyı doğruladı. Saldırıda 5'i çocuk en az 50 ölü olduğu, 300'den fazla yaralı olduğu bildirildi. Donetsk Valiliği, kullanılan bombanın misket bombası olduğunu söyledi. 

ZELENSKİ: CEZASIZ KALIRSA ASLA DURMAYACAK

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, saldırıya ilişkin açıklamasında, tren istasyonunun Rus ordusu tarafından Toçka-U füzesiyle vurulduğunu söyledi. Zelenski, "Savaş alanında bize karşı koyacak güç ve cesaretten yoksun olan Rus ordusu, sivil nüfusu yok ediyor. Bu, sınırı olmayan bir kötülük ve eğer cezasız kalırsa, asla durmayacak" dedi.

Donetsk Valiliği'nden yapılan ilk açıklamada, "Binlerce kişinin tahliyesi sırasında Kramatorsk tren istasyonuna İskender füzeleriyle saldırı düzenlendi. 30'dan fazla kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı. Kramatorsk sakinleri o sırada savaştan kaçıyor ve güvenli bir bölgeye giden trenleri bekliyordu" denildi. 

Son dakika! Rus ordusu Ukrayna Kramatorsk'ta tren istasyonunu vurdu - Resim : 1

Son dakika! Rus ordusu Ukrayna Kramatorsk'ta tren istasyonunu vurdu - Resim : 2

RUSYA'DAN AÇIKLAMA: UKRAYNA BİRLİKLERİNE GELEN SİLAHLARI VURDUK

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Donetsk bölgesindeki bazı tren istasyonlarında Ukrayna birliklerine gelen silahları ve Odessa’daki yabancı paralı savaşçı hazırlık merkezini vurduklarını bildirdi.

Konaşenkov, Ukrayna’daki savaşta Rus askeri birliklerinin eylemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ukrayna’daki hedeflere yönelik havadan yüksek hassasiyetli roketler kullandıklarını bildiren Konaşenkov, Donetsk bölgesindeki Pokrovsk, Slavyansk, Barbenkovo tren istasyonlarında Donbas’a Ukrayna birliklerine gelen askeri teçhizat ve silahları imha ettiklerini söyledi.

Konaşenkov, "Bastion kıyı füze sisteminden atılan yüksek hassasiyetli roketlerle Odessa’nın kuzeydoğusundaki Krasnoselka yerleşim birimi civarında bulunan yabancı paralı savaşçıların toplanma ve hazırlık merkezi vuruldu." ifadelerini kullandı.

Rus hava savunma sistemlerinin 2 helikopter ve 5 insansız hava aracını da vurduğunu kaydeden Konaşenkov, bir günde 81 Ukrayna askeri nesnesinin yok edildiğini aktardı.

Konaşenkov, "Bugüne kadar Ukrayna ordusuna ait 97 helikopter, 421 insansız hava aracı, 228 hava savunma füze sistemi, 2 bin 19 tank ve zırhlı araç, 223 çok namlulu roketatar, 874 obüs ve havan topu ile 1917 özel askeri araç yok edildi." bilgisini verdi.

RUSYA'DAN SON AÇIKLAMA: UKRAYNA TARAFI SALDIRDI

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada ise, "Belirlemelerimize göre Kramatorsk’taki tren garına saldırı, kentin 45 kilometre güneybatısında yer alan Dobropolye kasabasında konuşlu Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı birlik tarafından düzenlendi" denildi.

BUÇA SONRASI ATMOSFER DEĞİŞTİ

Rusya, Ukrayna'da saldırılarını artırıyor. Ukrayna'da Rusların Buça katliamı sonrası müzakerelere de gölge düşmüştü. Ukraynalı müzakereci Mykhailo Podolyak, Ukrayna ve Rusya'nın internet üzerinden barış görüşmeleri gerçekleştirmeye devam ettiğini, ancak görüşmelerdeki atmosferin Buça'daki ölümler de dahil olmak üzere son gelişmelerin ardından değiştiğini söyledi.

Ukraynalı yetkililer, Rus birliklerini Buça kentinde sivilleri infaz etmekle suçluyor. İddiaları reddeden Moskova ise, Buça'da gerçekleşen ölümlerin Rusya'yı itibarsızlaştırmak için Batılı devletler tarafından gerçekleştirilen "korkunç bir sahtekarlık" olduğunu ifade etti.

Kaynak: Reuters

Rusya ukrayna Rusya haberleri ukrayna haberleri son dakika Kramatorsk