ABD ordusunda koronavirüs alarmı!

ABD ordusunda koronavirüs alarmı!

ABD Savunma Bakanı Esper, Güney Kore'deki birliklerinin bu ülkenin ordusu ile yaptıkları ortak eğitim tatbikatlarını Kovid-19 salgınından dolayı azaltacağını duyurdu.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Güney Koreli mevkidaşı Savunma Bakanı Jeong Kyeong-doo ile Pentagon'da bir araya geldikten sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Çin'de başlayıp birçok ülkeye sıçrayan salgına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Esper, "(ABD Kore Kuvvetleri Komutanı) Orgeneral Robert Abrams ile (Güney Kore Genelkurmay Başkanı) Park Han-ki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) konusundaki kaygılardan dolayı komutanlıktaki ortak eğitimleri azaltmaya bakıyorlar." ifadesini kullandı. 

Esper, birliklerin hareketleri ve askerlerin üslerden giriş çıkışlarının da kontrol altında tutulduğunu belirtti.

13 ASKERDE YENİ KORONAVİRÜS VAKASI TESPİT EDİLDİ 

Toplantıda Koreli bakan Jeong ise Güney Kore ordusunda 13 askerde yeni koronavirüs vakası tespit edildiğini, birlikler içindeki hareket ve intikalleri son derece sınırladıklarını söyledi.

Jeong, müşterek eğitimlerin azaltılması ve birlik hareketlerinin sınırlandırılmasının ülkenin savunmasında bir zaafa yol açmasını beklemediklerini de kaydetti. 

ABD ASKERİNE Mİ BULAŞTI?

Buna karşılık ABD ordusundan bir yetkilinin, Güney Kore'nin Deagu şehrindeki Camp Carroll askeri üssünden bir askerin, son zamanlarda hem Camp Carroll hem de Camp Walker üslerini ziyaret ettiği ve 23 yaşındaki bu askerin koronavirüs testlerinin pozitif olduğu ve karantinaya alındığı da iddialar arasında yer aldı.

Trump dün de, "koronavirüsü kontrol etmek amacıyla ve aşı elde etme çalışmaları için 2,5 milyar dolarlık fonu onayladım, çok iyi iş çıkarıyoruz" demişti. 

Mark Esper Güney Kore ABD ordusu koronavirüs