Son 8 yıldır silah almadığımız İngiltere'den Türkiye'ye silah satışını askıya alma kararı

Son 8 yıldır silah almadığımız İngiltere'den Türkiye'ye silah satışını askıya alma kararı

2011 yılından bu yana Türkiye'nin tek kuruş silah ithal etmediği İngiltere, Türkiye'ye silah satış izinlerini askıya alma kararı aldı

İngiltere, Türkiye'ye silah satış izinlerini askıya alma kararı aldı. Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasının ardından birçok ülke tarafından verilen benzer türde kararların ardından Türkiye'ye son 8 yıldır hiçbir silah ihracatı bulunmayan İngiltere'nin bu kararı neden verdiği ise anlaşılamadı.

Şu ana kadar Türkiye'ye silah satışını durduran ülkelere baktığımızda Hollanda, Finlandiya, Norveç ve Almanya, ambargo hazırlığında olan ülkeler olarak ise Fransa ve İsveç dikkat çekiyor.  

Bu 6 ülkeden sadece Hollanda ve Almanya dışındaki ülkelerin hiçbirinden Türkiye'nin silah ithalatı bulunmuyor. Hollanda'dan son 5 yılda yapılan silah ithalatı sadece 81 milyon dolar seviyesinde. Almanya'dan yapılan ithalat ise 122 milyon dolar.

En son silah satış izinlerini askıya alan İngiltere'nin ise 2011 yılından bu yana Türkiye'ye hiçbir silah ihracatı bulunmuyor. 

Son 5 yılda Türkiye'ye aktif silah ihracatı gerçekleştiren ülkeler ABD, İspanya, İtalya. Bunun dışındaki ülkelerin doğru düzgün bir ihracatının olmadığı çok net şekilde görülüyor.

İngiltere haberler