Şoke eden görüntü: Afganistan'dan ölümcül kaçış! İniş takımında ceset kalıntısı bulundu

Afganistan
Şoke eden görüntü: Afganistan'dan ölümcül kaçış! İniş takımında ceset kalıntısı bulundu

Taliban'ın Afganistan'ın başkenti Kabil'e girmesinin ardından halk arasında panik havası yaşanırken, uçağın tekerlek bölgesine tutunarak kaçmaya çalışan 2 Afgan'ın evlerin üzerine düştüğü görülmüştü. Bir uçağın kanadına tutunarak kaçmaya çalışan Afgan'ın cansız bedeni uçağın içinden görüntülendi

Afganistan’da Taliban’ın kontrolü ele geçirmesinin ardından ülkeyi terk etmek isteyen binlerce kişi dün Kabil Havaalanı'na akın etmişti. Birçok ülkenin tahliye operasyonlarını yürüttüğü havaalanına yetkisi olmayan binlerce sivilin duvarları aşarak girmesi havaalanında panik ve kaos yaşanmasına yol açarken, bazı Afganların hayatlarını kaybetmek pahasına uçaklara tırmanmaya çalışması ile şok eden anları ortaya çıkarmıştı.

Dün havalimanında çekilen bir görüntüde, uçağın kanadına tutunarak kaçmaya çalışan kişilerin uçağın kalkışından kısa bir süre sonra düştüğü görülmüştü. Silah seslerinin duyulduğu havalimanında insanlar umutsuzca uçaklara tırmanırken, ABD askerlerinin açtığı ateşte çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildirilmiş, uçaklara saklanan üç kişi yüzlerce metre yükseklikten yere düşmüştü.

Havalimanında yaşanan insanlık dramına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Bugün ortaya çıkan ve uçağın içinden çekilen görüntüde, uçağın kanadına tutunan Afgan’ın cansız bedeni görüldü. Ayrıca iniş takımlarına tutunan diğer Afganlara ait cansız beden parçalarının da iniş takımlarında bulunduğu kaydedildi.

Uluslararası basına yansıyan görüntülerde, uçağın tekerlek bölgesine tutunarak kaçmaya çalışan 2 Afgan vatandaşın civardaki evlerin üzerine düştüğü görüldü. Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban'dan kaçmak için uçağa binmeye çalışanların tekerlere tutunduğu görüntüler de sosyal medyaya yansıdı. 

Uçağın mürettebatı, uçağın tekerlek bölmesinin içinde asılı kalan cesetlerin iniş takımlarında arızaya neden olduğunu ifade etti. Arıza nedeniyle uçağın acil iniş için Katar'a yönlendirildiği bildirildi. Arızanın incelendiği sırada uçağın iniş takımında da bir Afgan'ın cansız bedenine rastlandı. Öte yandan tahliye operasyonlarının yürütüldüğü Kabil Havaalanı'ndaki tahliyeler sırasında 7 kişi hayatını kaybetmişti.

 

Kaynak: Haber Global TV

Afganistan Taliban Kabil