Sırbistan'da amonyak yüklü trenin devrildiği bölgede bir Türk tır şoförü ölü bulundu

Dünya haberleri son dakika Sırbistan
Sırbistan'da amonyak yüklü trenin devrildiği bölgede bir Türk tır şoförü ölü bulundu

Sırbistan'ın güneydoğusundaki Pirot kentinde raydan çıkan bir yük treninin neden olduğu amonyak sızıntısı nedeniyle 51 kişi zehirlendi. Aynı bölgede bir Türk tır şoförü ölü bulundu.

Raporlara göre zehirlenme belirtileriyle yakınlardaki Niş kentinde hastaneye kaldırılanlar arasında bir çocuk da bulunuyor.

Kimsenin hayati tehlikesi olmadığı belirtiliyor.

20 vagonlu tren, Bulgaristan'ın Agropolychim kentinden Belgrad'ın 90 kilometre batısındaki Sabac kasabasında bulunan Sırp gübre üreticisi Zorka Eliksir'e amonyak taşıyordu.

Sırp yerel basınında yer alan haberlere göre iki vagon raylardan çıkıp ters dönerken birinden amonyak sızıntısı oldu.

51 KİŞİ ZEHİRLENDİ

Nis-Dimitrovgrad demir yolu hattında, dün akşam saatlerinde, amonyak yüklü bir yük treninin vagonunun devrilmesi sonucu, havaya yayılan amonyak nedeniyle 51 kişi zehirlenmişti.

Sırbistan Altyapı Bakanı Goran Vesic, kazanın nedeninin onarım yapılması planlanan demiryollarının kötü durumda olması olduğunu söyledi.

Acil durum nedeniyle okullar ve anaokulları kapatılırken vatandaşlara gerekmedikçe dışarı çıkmamaları tavsiye edildi.

TÜRK TIR ŞOFÖRÜ ÖLÜ BULUNDU

Sırbistan'da dün akşam saatlerinde, Nis-Dimitrovgrad demir yolu hattında, amonyak yüklü bir yük treninin vagonunun devrildiği bölgede bir Türk vatandaşına ait cansız beden bulundu.

Türkiye'nin Niş Konsolosu Atilla Küçüktaşlı, AA muhabirine, bölgede cansız bedeni bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının, tır şoförü Tarık Pehlivan olduğunu söyledi.

Küçüktaşlı, "Tahminlere göre, tır şoförümüz, tırını terk ederek emniyetli bir bölgeye geçmek isterken, yüksek bir yerden düşerek hayatını kaybetti." dedi.

Ankara'dan bir ailenin de Pirot şehrinde bir yerel hastanede tedavi edildiğini kaydeden Küçüktaşlı, tır şoförü Pehlivan'ın kesin ölüm nedeninin otopsi işlemlerinin ardından belirleneceğini kaydetti.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Sırbistan amonyak