Sırbistan Cumhurbaşkanı, Hidayet Türkoğlu ile boy ölçüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a gitti, burada Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile bir araya gelerek, açıklamalarda bulunurken, anlaşmalara da imza attılar

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Tile sohbet etti. Yıllarca Sacramento Kings'te forma giyen TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu Sırp basketbolcular Vlade Divac ve Predrag Stojakovic ile de yakın arkadaş olduğundan, cumhurbaşkanı Vucic ile neşeli konuşmalar yaptılar. 1.99 metre boyundaki Vucic, Türkoğlu ile de boylarını ölçtü. 

Vucic, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çabaları sayesinde, iki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin son derece iyi düzeyde olduğunu belirerek, "Modern Sırbistan-Türkiye tarihindeki en iyi ilişkileri inşa ediyoruz." dedi.

Eski Sırp lider Kral Aleksandar'ın yaklaşık bir asır önce söylediği "Sırplar ile Türkler arasındaki savaş dönemi bitti artık onlarla iyi ilişkiler kurmak istiyoruz." sözlerini anımsatan Vucic, Türkiye ile sadece barışçıl ve iyi ilişkiler kurmak istediklerini ifade etti. 

Vucic, Balkanlar'da barış ve istikrarın önemine de dikkati çekerek, "Türkiye ile şimdiye kadar olduğu gibi gelecekte de bu yolda ilerlemeye devam edeceğimize inancım tam." değerlendirmesinde bulundu. 

Vucic, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her Sırbistan ziyaretinin iki ülkeye önemli bir katkı sunduğunu vurgulayarak, beraberinde kalabalık bir iş insanı heyetini de getiren Türk mevkidaşına teşekkürlerini iletti. 

Recep Tayyip Erdoğan Sırbistan Aleksandar Vucic Hidayet Türkoğlu