Shakespeare'leri karıştıran sunucu sosyal medyanın diline düştü

koronavirüs
Shakespeare'leri karıştıran sunucu sosyal medyanın diline düştü

Dünyada koronavirüs aşısını olan ikinci insan olarak kayıtlara geçen ve 81 yaşında hayatını kaybeden William Shakeaspeare ile İngiliz yazar William Shakeaspeare'i karıştıran Arjantinli sunucu, yaptığı gafla sosyal medyanın diline düştü

William Shakespeare, 8 Aralık'ta Pfizer/BioNTech aşısını olan ikinci kişi olarak küresel ölçekte medyanın gündemine oturmuştu. Shakespeare'in 81 yaşındaki Coventry and Wrcikshire Üniversite Hastanesi'nde geçtiğimiz günlerde hayatını kaybettiği açıklandı.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; Shakespeare kısa bir hastalık süreci sonunda Covid-19 aşısını yaptırdığı hastanede vefat etti.

İKİ SHAKESPEARE'İ KARIŞTIRDI

Arjantin'de Kanal 26 sunucusu Noelia Novillo, "Shakespeare" gafıyla gündem oldu. Sunucu geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden ve 'Dünyada koronavirüs aşısı olan 2. kişi' ünvanına sahip William Shakespeare'i, dünyaca ünlü İngiliz yazarla karıştırdı. Haberi anons ederken "İngiliz edebiyatının büyük ustası ve en önemli isimlerinden biri hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı. 

Sunucunun bu anonsu sosyal medyada defalarca paylaşıldı. Bir kulanıcı "Meğer İngiltere bizi 400 yıl öncesinden virüse karşı uyarmış, onlar da hala Çin’i suçlamaya devam ediyor" diyerek sunucuya kinayeli bir gönderme yaptı.

Arjantin'de haber spikeri Noelia Novillo, koronavirüs aşısı vurulan ikinci kişi olan William Shakespeare adlı İngiliz vatandaşının ölümünü, 1600'lü yıllarda hayatını kaybeden yazar ve şair Shakespeare'in ölümü gibi duyurdu. "Ne kadar büyük bir isim olduğu göz önüne alındığında birazdan sunacağım haber hepimizi şoke etti. William Shakespeare ve ölümünden söz ediyoruz. Nasıl ve neden öldüğüne birazdan geçeceğiz" diyerek haberi sunmaya başlayan Novillo, arkasındaki ekranda yaşlı adamın aşı vurulurkenki görüntüleri gösterilirken şöyle devam etti: "Hepinizin bildiği gibi İngiliz dilinin en önemli yazarlarından biri, benim için ise ustası. Koronavirüs aşısı olan ilk isimdi. İngiltere'de 81 yaşında hayatını kaybetti."

İsim karışıklığı yaptığı bu bültenin sosyal medyada alay konusu olması üzerine açıklama yapan Novillo, kendini kötü ifade ettiğini ve noktalama işareti sorunundan dolayı böyle bir hata yaşandığını anlattı: "Aslında bülten esnasında ağzımdan çıkan kelimelerin farkındaydım. Kendimi kötü ifade ettim. Nokta, virgül, birkaç parantez içini atladım. Çok açık yazılmamış şeyleri insanlara açıklamak istedim ama tabii ki insanlar yanlış yorumladı."

Kaynak: Haber Global TV

koronavirüs Arjantin