'Seri katil' hücresinde ölü bulundu

ABD Seri katil
'Seri katil' hücresinde ölü bulundu

ABD'nin Teksas eyaletinde 22 yaşlı kadının ölümüyle suçlanan adam hapishanede hücre arkadaşı tarafından öldürüldü

Teksas Ceza Adalet Bakanlığı yetkilisi Hannah Haney, 50 yaşındaki Billy Chemirmir'in hücresinde ölü bulunduğunu söyledi. Haney, Chemirmir'in cinayetten hüküm giyen hücre arkadaşının saldırgan olarak tespit edildiğini, ancak hücre arkadaşının kimliğini ya da Chemirmir'in nasıl öldürüldüğünü açıklayamayacağını kaydetti. 

Bir basın toplantısında bir araya gelen kurbanların aile üyeleri haber karşısında şok olduklarını ve rahatladıklarını ifade ettiler.

Yetkililer Chemirmir'in iki yıl boyunca Dallas bölgesinde yaşlı kadınları avladığını, onları öldürdüğünü ve değerli eşyalarını çaldığını söyledi. Her seferinde, aile üyeleri kayıp mücevherler konusunda alarm verse bile, ölümlerinin başlangıçta doğal nedenlerden kaynaklandığı belirlendi.

Chemirmir, 91 yaşındaki bir kadının 2018'deki bir saldırıdan sağ kurtulması ve polise bir adamın yaşlılar için bağımsız bir yaşam topluluğundaki dairesine zorla girdiğini, onu bir yastıkla boğmaya çalıştığını ve mücevherlerini aldığını söylemesinin ardından yakalandı.

Polis, Chemirmir'i ertesi gün apartman kompleksinin otoparkında elinde mücevherler ve nakit parayla bulduklarını ve büyük kırmızı bir mücevher kutusunu çöpe attığını söyledi. Mücevher kutusundaki belgeler onları yatak odasında ölü bulunan 81 yaşındaki Lu Thi Harris'in evine götürdü.

Chemirmir'in tutuklanmasının ardından bölgedeki polis ölümleri yeniden incelemeye aldı ve hakkındaki suçlamalar arttı. Kurbanların çocuklarının birçoğu, anneleri yaşlı olmasına rağmen hala sağlıklı ve aktif olduğu için o zamanki ölümlerin kendilerini şaşırttığını söyledi.

Chemirmir'in Harris'i öldürmekten yargılandığı ilk idam davası Dallas County'de hatalı yargılamayla sonuçlandı. Daha sonra Harris'in ölümüyle ilgili yeniden yapılan yargılamada suçlu bulundu ve ardından 87 yaşındaki Mary Brooks'un ölümüyle ilgili ikinci bir cinayetten mahkûm edildi.

Kurbanların çoğu, yaşlılar için bağımsız yaşam topluluklarındaki dairelerde yaşıyordu. Özel bir evde yaşayan bir kadın, Chemirmir'in evde bakıcı olarak çalışırken baktığı bir adamın dul eşiydi.

Chemirmir hakkında 22 cinayet suçlamasıyla dava açılmıştı. 

Masum olduğunu savunan Chemirmir, şartlı tahliye imkânı olmaksızın iki kez müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Dallas'ın yaklaşık 100 mil güneydoğusunda bulunan Tennessee Colony'deki Coffield Biriminde hapsedilmişti.

 

Kaynak: Haber Global TV

ABD Teksas cinayet seri katil