Şaşkına çevirine karar! Ölmüş kocasından çocuk sahibi olmak istedi! Mezarı kazılıp sperm almasına izin verildi

Artı49
Dünya haberleri Avustralya son dakika
Şaşkına çevirine karar! Ölmüş kocasından çocuk sahibi olmak istedi! Mezarı kazılıp sperm almasına izin verildi

Avustralya'da bir kadın, kocası çoktan ölmüş olmasına rağmen ondan umutsuzca bir çocuk sahibi olmak istiyor. Avustralya eyaleti Yüksek Mahkemesi'ndeki bir yargıç ise, spermin toplanıp saklanabileceğine karar verdi.

Avustralya'da bir mahkeme yasal ve her şeyden önce etik açıdan zor bir karar verdi: 62 yaşındaki Avustralyalı bir kadın, ölen kocasından sperm aldırabilir.

Çarşamba günü yayınlanan mahkeme belgelerine göre, Batı Avustralya eyaleti Yüksek Mahkemesi'ndeki bir yargıç, spermin toplanıp saklanabileceğine karar verdi.

MAHKEMEYE BAŞVURDU

Kocası 39 yıllık evliliğin ardından 17 Aralık'ta aniden ölen kadın, bir hastaneden kocasının spermlerini alıp saklamasını istedi. Hastane başlangıçta harekete geçmeyince 62 yaşındaki kadın acil tedbir kararı alınması için mahkemeye başvurdu.

Batı Avustralya Üniversitesi Üreme Tıbbı Profesörü Roger Hart, Avustralya yayın kuruluşu ABC'ye yaptığı açıklamada, tıbbi açıdan bakıldığında, spermin ölüm sonrası döllenme için kullanılmasını engelleyecek bir şey olmadığını söyledi.

Bununla birlikte, mahkeme kararı 62 yaşındaki kadın için sadece ilk engel. Dul kadın artık kocasından sperm aldırabilecek olsa da Batı Avustralya'da ölüm sonrası döllenme yasak. Bir taşıyıcı annenin yapay olarak döllenebilmesi için ayrı bir mahkeme kararı alınması ve spermin, prosedüre izin verilen başka bir eyalete nakledilmesi gerekiyor.

 

Kaynak: Haber Merkezi