"Şam Havalimanı İran’a satılıyor" iddiası!

Dünya haberleri İran suriye
"Şam Havalimanı İran’a satılıyor" iddiası!

Şam Uluslararası Havalimanı işletmesi için devletin yüzde 51’lik payını adı ve kimliği açıklanmayan özel sektörden İranlı bir ortağa vermeyi planladığını yazdı.

Şam’daki finans kaynaklarının Şarku’l Avsat’a yaptıkları açıklamada, hükümetin kamu ve özel sektör ortaklığına ilişkin 5 sayılı kanunun çıkarıldığı 2016’dan bu yana durgun ve sorunlu kamu sektörü şirketlerini özel sektöre devretmeye başladığını söyledi. Kaynaklara göre hükümet, yerel, İranlı ve Rus iş insanlarına ve şirketlere, on yıldan fazla bir süredir savaş yolsuzluğu ve ekonomik yaptırımlarla aşınmış olan kamu hizmetlerinin, altyapının veya kamu sektörüne ait projelerin iyileştirilmesine, yönetilmesine ve işletilmesine yatırım yapmaları için kapı açtı.

Kaynaklar, Şam Uluslararası Havalimanı yatırımının İranlı şirketlere Suriye’deki Rusya- İran ‘kota dengelerine’ göre verildiğini dile getirdi. Kaynaklara göre İranlı yetkililer, Suriye havalimanlarını iyileştirmeye ve modernize etmeye hazır olduklarını birçok kez dile getirdi. Suriye- İran Ekonomi Komitesi, Şam’daki son toplantılarında, gerekli altyapıyı sağlamanın ve uçuşları gerçekleştirecek havayollarını seçmenin yanı sıra, yolcu ve bagaj taşımacılığı için uçuşların artırılmasını görüştü. Havacılık sektöründe eğitim, bakım ve hizmetlere yönelik standartlar ve merkezler üzerinde anlaşmaya varıldı.

 

Kaynak: Diğer

Şam esad rejimi Dünya haberleri Suriye İran