Salgın döneminde 'romantik dolandırıcılıkta' artış! Talihsiz kadın yaklaşık 6 milyon lira kaybetti

Salgın döneminde 'romantik dolandırıcılıkta' artış! Talihsiz kadın yaklaşık 6 milyon lira kaybetti

Kocasının ölümüyle boşluğa düşen, çektiği doğa fotoğraflarını amatör bir internet sitesinde yayınlayan Anne adlı kadın tam 500 bin sterlin (yaklaşık 6 milyon lira) dolandırıldı. Kadının eski özel polis olması herkesi şaşırttı. Rakamlar ise, salgın döneminde dolandırıcılığın arttığını ortaya koydu

Çöpçatan uygulamalarının aksine, amatör fotoğrafçılık sitesi aracılığıyla kendisine gelen bir mesajla hayatının değiştiğini söyleyen kadın, 34 yıllık eşi Graham'ın 2019 yılının Kasım ayında karaciğer ve böbrek yetmezliğinden hayatını kaybettiği günden beri ilk kez gülümsediğini söyleyerek, 55 yaşındaki eski polis memuru "Hep çektiğim fotoğrafları eleştirdiğimden, böylesine güzel mesajlar almak moralimi düzeltmişti" dedi.

Adının Clinton olduğunu, Yemen'de hizmet veren New Jersey'li ABD ordusunu doktoru olduğunu söyleyen dolandırıcı, Anne'in çektiği manzaraları överek ruhuna dokunmuş, karısı ve kızını trafik kazasında kaybettiğini iddia etmişti. Talihsiz kadın, kendisini dolandıran kişi ile eşleri hakkında konuşup teselli ettiklerini, hatta kendisine tıpkı vefat eden eşi gibi 'Annie' diye hitap ettiğini söyledi. 

Anne dolandırıldığı gerçeğini nihayet anladığında ilk mesajdan bu yana 1 yıl geçmiş, ancak eşinin kendisine bıraktığı her kuruşu kaybetmişti. işin daha trajik yanı ise, Anne adının Clinton olduğunu iddia eden kişi tarafından dolandırıldıktan kısa süre sonra bu kez 'G' adında bir kişiye daha parasını kaptırmıştı. 

Amerika'da hayır işleriyle ilgilenen bir aktör olduğunu iddia eden G'nin anlatımı, yoksul çocuklara yardım etme arzusu ise pandemi sırasında altı torununu özleyen Anne için yine aynı sonu hazırladı. 

"Nasıl bu kadar saf olabildin?" diye soranlara ise salgının yaralarını daha fazla büyüttüğünü, akıl sağlığını zorladığını, bankaların kendisini arayıp bu büyük ödemeler hakkında bilgilendirmesine rağmen olayları kavrayamadığını itiraf ediyor. 

"Söyleyebileceğim tek şey, Graham öldükten sonra çok savunmasız hissetmem. Graham öldükten hemen sonra kısıtlamalar başladı, pandemi sırasında konuşacak kimsem yok gibi hissediyordum. Romantizm değil, konuşabileceğim birini arıyordum. Önce küçük miktarlarda para istemeye başladılar, sonra bir gün uyandığımda hiçbir şeyim kalmadığını anladım." derken, uzmanlar bu dönemde yaşanan benzer dolandırıcılık olaylarında en etkili konunun sosyal izolasyon ve savunmasızlık olduğunu düşünüyor. 

Ayrıca raporlar, salgın sırasında mağdurların sayısının yüzde 18 arttığını, ortalama 10 bin sterlin kaybedildiğini, geçtiğimiz yıl 6 bin 758 'romantik dolandırıcılığın' yaşandığını gösterirken, yalnızca 2021'in ilk 2 ayında 1381 vaka yaşanıp 12.2 milyon sterlin kaybettiklerini ortaya koydu. 

Kaynak: Haber Global TV

anne dolandırıcılık