Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği en büyük saldırılardan biri... 158 füze ve İHA ile saldırdı: 31 ölü

KİEV (İHA)
Rusya Rusya Ukrayna Savaşı Ukrayna Dünya haberleri İHA
Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği en büyük saldırılardan biri... 158 füze ve İHA ile saldırdı: 31 ölü

Rusya, bugün Ukrayna'nın başkenti Kiev ile Lviv, Odessa, Dnipro, Harkov ve Zaporijya kentlerine 158 füze ve İHA düzenlediği saldırılarda ilk belirlemelere göre 31 kişi hayatını kaybetti. Saldırı, savaşın başından beri Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği en büyük saldırılardan biri olarak kaydedildi.

Rusya’nın bugün Ukrayna'nın birçok kentine 158 füze ve insansız hava aracı (İHA) ile düzenlediği saldırılarda can kaybı 31 oldu. Saldırılarda yaralananların sayısı ise 120 olarak açıklandı. 

Rusya’nın bugün Ukrayna'nın başkenti Kiev ile Lviv, Odesa, Dnipro, Harkov ve Zaporijya şehirlerine 158 füze ve insansız hava aracı ile düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 31’e yükseldi.

Savaşın başlamasından bu yana Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği en büyük hava saldırılarından biri olarak görülen saldırıda yaralananların sayısı ise 120’ye ulaştı.

Saldırıların ardından açıklama yapan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba,

"Bugün milyonlarca Ukraynalı şiddetli patlama sesleriyle uyandı. Ukrayna’daki bu patlama seslerinin tüm dünyada duyulmasını diliyorum” ifadelerini kullanarak, müttefiklerine uzun vadeli askeri yardıma devam etmeleri çağrısında bulundu.