Rusya'dan sınırda yaşayan vatandaşlarına uyarı: Flört uygulamalarını kullanmayın! Düşman izliyor!

Kursk Rusya Ukrayna Savaşı Ukrayna Rusya
Rusya'dan sınırda yaşayan vatandaşlarına uyarı: Flört uygulamalarını kullanmayın! Düşman izliyor!
Fotoğraf: Pixabay

Rus yetkililer, Ukrayna kuvvetlerinin Kursk bölgesine saldırıları sürerken istihbarat toplamasını önlemek için sınır bölgelerindeki vatandaşlarına flört uygulamalarını kullanmayı bırakmalarını ve sosyal medya paylaşımlarını sınırlandırmaları çağrısında bulundu.

Rusya İçişleri Bakanlığı, bir çağrı yayınlayarak Bryansk, Kursk ve Belgorod bölgeleri sakinlerinin yanı sıra bölgede görev yapan asker ve polislere 'çevrimiçi arkadaşlık uygulamaları'nı kullanmaktan kaçınmalarını ve hassas yerlerden video paylaşmamalarını istedi.

Bakanlık tarafından resmi Telegram hesabından yapılan gönderide "düşman bu tür kaynakları bilgi toplamak için aktif olarak kullanıyor" denildi.

Yetkililer ayrıca vatandaşları, Ukrayna kuvvetlerinin 'korumasız CCTV kameralarına uzaktan bağlanarak, özel bahçelerden yollara ve stratejik öneme sahip otoyollara kadar her şeyi görüntülediği" konusunda da uyardı.

Ukrayna askerlerinin sosyal ağları gerçek zamanlı olarak izlediğini ve askeri personelin gerçek konumlarını ortaya çıkardığını belirten Bakanlık, sosyal medyada konum belirtmekten de kaçınılmasını istedi.