Rusya'dan kritik çağrı: Gözler Paşinyan'da!

Rusya Ermenistan Finlandiya
Rusya'dan kritik çağrı: Gözler Paşinyan'da!

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Galuzin TASS'a yaptığı açıklamada, Bağımsız Devletler Topluluğu'nun (BDT) tüm liderlerini St. Petersburg'daki gayrı resmi bir zirveye davet ettiğini ve yanıtlarını beklediğini söyledi.

Rusya'nın Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın etkinliğe katılımını planlayıp planlamadığının sorulması üzerine, "davetiyelerin geleneksel olarak BDT ülkelerinin tüm liderlerine gönderildiğini" kaydetti.

Daha önce BDT Genel Sekreteri Sergey Lebedev, BDT üyesi ülkelerin liderleri arasında 26 Aralık'ta St. Petersburg'da bir araya gelmesinin planlandığını söylemişti.

FİNLANDİYA BAZI SINIR KAPILARINI AÇIYOR

Finlandiya, yarından itibaren Rusya sınırındaki en büyük kontrol noktalarını yeniden ulaşıma açacak.

Ilta-Sanomat gazetesinin haberine göre, Finlandiya hükümeti, yarın Rusya sınırında bir dizi büyük kontrol noktasını açmaya karar verdi.

İki hafta önce kapatılan Vaalimaa, Nuijamaa ve Imatra kontrol noktaları, yarın yeniden açılacak. Fin makamları, sınır bölgesinde durumun istikrara kavuştuğunu belirtiyor. 

Finlandiya, geçen ay, Rusya sınırındaki tüm kontrol noktalarını düzensiz göçmen akışını gerekçe göstererek kapatmıştı.

Fin yetkilileri, daha sonra, kısıtlamaların yaklaşık iki hafta süreceğini duyurmuştu.

RUSYA MÜSLÜMANLARINDAN PATRİK KİRİLL'E ÖDÜL

Rusya Müslümanları Ruhani İdaresi, Ortodoks Kilisesi'nin başı Patrik Kirill'i idarenin en yüksek nişanı olan El-Fahr ile ödüllendirdi. 

İlgili açıklama İdare Başkanı Müftü Ravil Gaynutdin'den geldi. Açıklamada Patrik Kirill'e nişanın "Rusya Federasyonu halklarının birliği ve kaynaşması adına uzun yıllardır harcadığı emekten dolayı" layık görüldüğü belirtildi. 

 Gaynutdin İslam'ın ve Hıristiyanlık'ın iyilik, sevgi, merhamet, adalet ve karşılıklı saygı gibi değerlerde ortaklaştığını söyledi.

 Müftü, şu anda ülkenin "Ortodoksluk'un ve İslam'ın ittifakının güçlendirilmesine" ihtiyaç duyduğunu da ifade etti.

Kaynak: Ajans Bizim