Rusya'dan Kiev ve birçok şehre hava saldırısı

İSTANBUL / HABER MERKEZİ
Rusya Kiev

Rusya, Kiev, Dinyeper, Lviv ve Zaporijya'ya hava saldırısı düzenlendi. Saldırılarda balistik füzeler de kullanıldı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, "Ukrayna’ya 110 füze fırlatıldı" dedi.

Rusya, Ukrayna'nın Kiev, Dinyeper, Lviv ve Zaporijya şehirlerine hava saldırısı düzenledi. Rusya Ukrayna'ya düzenlediği geniş çaplı hava saldırılarında İHA, balistik ve seyir füzeleri kullandı.

Rusya'nın Kiev'de düzenlediği hava saldırısında 5 kişi yaralandı, sığınak olarak kullanılan metro istasyonu hasar gördü. Harkov'a düzenlenen saldırıda ise 1 kişi öldü. Lviv’de bir apartmana düzenlenen saldırıda ise 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Kiev'de bir apartmana yönelik füzeli saldırı anının görüntüleri de ortaya çıktı.

ZELENSKİ'DEN AÇIKLAMA: YANIT VERECEĞİZ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın bu sabah Ukrayna topraklarına yaklaşık 110 füzeyle saldırdığını bildirdi.

Zelenski, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rusya'nın bu sabah Ukrayna topraklarına düzenlediği yoğun füze saldırısını değerlendirdi.

Rus ordusunun doğum hastanesi, eğitim binası, alışveriş merkezi, apartmanlar, evler, ticari depoları ve otoparkları hedef aldığına dikkati çeken Zelenski, "Kiev, Lviv, Odessa, Dnipro, Harkiv, Zaporijya ve diğer şehirlerimiz. Rusya bugün cephaneliğindeki neredeyse her şeyle vuruyor: Kinjal füzeleri, S-300 füzeleri, seyir füzeleri, insansız hava araçları. Stratejik bombardıman uçakları X-101/X-505 tipi füzeleri fırlattı. Yaklaşık 110 füze fırlatıldı, bunların çoğu düşürüldü." ifadelerini kullandı.

Zelenski, saldırıların sonucunda insanların öldüğünü ve yaralandığını belirterek, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

Devlet Başkanı Zelenski, "Teröristlerin saldırılarına kesinlikle yanıt vereceğiz. Ülkemizin, her şehrimizin ve tüm halkımızın güvenliğini sağlamak için mücadele edeceğiz. Rus terörü kaybetmeli ve tam da bu olacaktır." değerlendirmesini paylaştı.

UKRAYNA, RUS GEMİSİNİ BATIRIP 'O ARTIK BİR DENİZALTI' AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

Ukrayna Savunma Bakanlığı, 26 Aralık gecesi Feodosya limanında vurulan Rusya’ya ait Novoçerkassk adlı gemiye ilişkin açıklama yapmış, “Ukraynalı savaşçılar gemiyi modifiye etti. O artık bir denizaltı.” demişti.

İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, gemiye düzenlenen saldırının ardından dün yaptığı açıklamada, “Putin'in donanmasının bu son yıkımı, Ukrayna savaşında bir çıkmaz olduğuna inananların yanıldıklarını gösteriyor. Onlar, son 4 ayda Rusya'nın Karadeniz Filosunun yüzde 20'sinin yok edildiğini fark etmediler. Rusya'nın Karadeniz'deki hakimiyetine artık meydan okunuyor, Birleşik Krallık ve Norveç liderliğindeki yeni Denizcilik Kabiliyet Koalisyonu, Ukrayna'nın denizde kazanmasını sağlamaya yardımcı oluyor.” demişti.