Rusya'dan 'intikam' saldırısı! Kışla vuruldu, 600 Ukrayna askeri öldürüldü

Rusya Ukrayna Rusya Ukrayna Savaşı
Rusya'dan 'intikam' saldırısı! Kışla vuruldu, 600 Ukrayna askeri öldürüldü

Rusya Savunma Bakanlığı, "Ukrayna'ya düzenlenen intikam saldırısında 600 Ukrayna askeri öldürüldü" açıklamasında bulundu. Ukrayna ise Rus ordusunun Kramatorsk şehrine 7 füze attığını, saldırıda can kaybının olmadığını duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın doğusundaki  Kramatorsk’a düzenledikleri roketli saldırıda  bir askeri kışlanın vurulduğu ve 600'den fazla Ukrayna askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

Rusya saldırının, Ukrayna'nın Makiivka'ya geçen hafta düzenlediği saldırının intikamı olduğunu açıkladı.

Rusya'nın paylaştığı rakamın teyit edilmesi halinde bu, geçen yıl 24 Şubat'tan bu yana Ukrayna tarafının verdiği en büyük kayıp olarak kayda geçecek.

UKRAYNA: RUSYA7 FÜZE ATTI, CAN KAYBI YOK

Ukrayna'nın Donetsk bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Pavlo Kirilenko, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna'da Rusya'ya karşı devam eden savaş kapsamında Donetsk cephesindeki son gelişmeleri değerlendirdi. Rus güçlerinin Donetsk bölgesine bağlı Kramatorsk ve Konstantinovka şehirlerine füze saldırıları düzenlediğini aktaran Kirilenko, şu ifadeleri kullandı:

"Düşman gece yarısından sonra, Kramatorsk'a 7 ve Konstantinovka'ya 2 roket saldırısı düzenledi. Kramatorsk'ta bir eğitim kurumu, bir sanayi tesisi ve bir garaj, Konstantinovka'da da bir sanayi bölgesi hasar gördü. Neyse ki can kaybı olmadı."

Kirilenko, Rus kuvvetlerinin ayrıca bölgedeki Horlivka şehrine de saldırdığını, bir sivilin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

RUSYA 89 ASKERİNİN ÖLDÜĞÜNÜ AÇIKLAMIŞTI

Rusya, geçtiğimiz günlerde Ukrayna ordusunun Donetsk bölgesinde Makeyevka yerleşim birimi yakınlarında Rus Silahlı Kuvvetleri'nin geçici konuşlandığı noktalardan birine saldırdığını bildirerek, 89 Rus askerin yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

Ukrayna tarafı ölü sayısını 400'den fazla olarak açıklamıştı. Ukrayna ordusu, ABD'nin hibe ettiği HIMARS sistemi ile 18 füze fırlatmıştı.

Kaynak: Reuters

Rusya Savunma Bakanlığı ukrayna Rusya Ukrayna savaşı