Rusya'dan AB ve NATO'ya korkutan uyarı: Teröristlerin eline geçebilir

Rusya Ukrayna Savaşı Ukrayna Rusya
Rusya'dan AB ve NATO'ya korkutan uyarı: Teröristlerin eline geçebilir

Rusya'nın Ukrayna topraklarındaki işgali 10'uncu gününde de devam ediyor. Sıcak bölgedeki ateşkesin sona ermesinin ardından Rus güçleri, akşam saatlerinde saldırılarına yeniden başladı. Taarruza geçtiğini duyuran Rusya'dan, AB ve NATO'ya "Ukrayna'ya silah tedarikini durdurun" çağrısı yapıldı.

Rusya'nın Ukrayna topraklarındaki askeri harekatı 10'uncu gününde de devam ediyor. Dünya ülkeleri müzakere sürecinden 'barış' çıkması için etkili bir diplomasi yürütürken iki ülke arasındaki ateşkesin bu akşam saatlerinde sona erdiği açıklandı. Ateşkesin sona erdiğini hatırlatan Rusya Savunma Bakanlığı, "Saat 18.00 itibarıyla yeniden taarruza başladık" açıklamasında bulundu. 

Ukrayna ise, ateşkesi Rusya'nın ihlal ettiğini ve sıcak bölgelerde sivillerin tahliye edilmesi için insani koridorun açılmasına izin vermediklerini açıkladı. 

Saldırıların yeniden başladığı sırada Rusya Dışişleri Bakanlığından NATO ve AB'ye "Ukrayna'ya silah tedarikini durdurun" çağrısı geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, "Stinger füzeleri teröristlerin eline geçebilir" dedi. 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Rusya Ukrayna savaşı Ukrayna son dakika haberleri rusya son dakika haberleri AB NATO NATO haberleri