Zelenski'den dikkat çeken Rusya açıklaması: Kötülük yolunu seçen herkes kendini yok eder

Wagner Rusya Dünya haberleri Ukrayna
Zelenski'den dikkat çeken Rusya açıklaması: Kötülük yolunu seçen herkes kendini yok eder

Rusya'da sıcak gelişmeler yaşanıyor. Ukrayna lideri Zelenski Rusya'daki olaylara ilişkin "Kötülük yolunu seçen herkes kendini yok eder" yorumunu yaptı.

Rus paralı askerlerinden oluşan Wagner grubu ile Moskova arasında ipler kopuyor.

Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeni Prigojin ile Rusya Savunma Bakanlığı arasındaki gerginlik artıyor.

 Prigojin, Rus ordusunun cephe gerisinde bulunan Wagner güçlerini vurduğunu iddia etti. Rusya Savunma Bakanlığı, Prigojin'in iddialarını yalanladı.

Rusya Federal Güvenlik Servisi, "Wagner'in lideri Prigojin'in yorumları Rusya'da silahlı bir çatışmayı başlatmak için çağrıdır." açıklamasını yaptı.

ZELENSKİ'DEN AÇIKLAMA

Zelenski Rusya'daki olaylara ilişkin "Kötülük yolunu seçen herkes kendini yok eder. Başka bir ülkenin hayatını mahvetmek için askerler gönderir ve onların kaçmalarını ve ihanet etmelerini engelleyemez. Rusya, askerlerini ve paralı askerlerini topraklarımızda ne kadar uzun süre tutarsa, ileride kendisi için o kadar çok kaos, acı ve sorunla karşılaşacak" ifadelerini kullandı.

UKRAYNA: İZLİYORUZ

Ukrayna Savunma Bakanlığı Askeri İstihbarat Dairesi (GUR) Başkanı Kirill Budanov, "Irkçılar güç ve para için birbirlerini ısırmaya başladılar. Yaşananlar uzun süredir konuştuğumuz şeyler" derken Ukrayna ordusuna da 'durumdan yararlanma' mesajı verdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Danışmanı Mihaylo Podolyak Rusya'daki gelişmelere ilişkin "Rusya'da (yönetimdeki) elitler arasında bölünme olduğu çok açık. Anlaşmaya varıldı veya her şeyin hallolduğu gibi davranmak işe yaramayacak. Biri kesinlikle kaybetmeli. Bu ya Prigojin olacak ya da Prigojin karşıtı herkes olacak. Rusya'da her şey daha yeni başlıyor" ifadesini kullandı.

"SÖZ EĞİTİMLİ SALDIRI TUGAYLARIMIZDA"

Budanov, "Batılı ortakların yetersiz yardımına rağmen Ukrayna ulusunun dayanıklılığı ve cesareti Rus saldırganlığının en zor günlerinden kurtulmaya yardımcı oldu. Şimdi söz, işgalcilerin omuzlarında Ukrayna'yı ve güçlü, yenilmez ve şanlı ülkemizin bir parçası olmak isteyen bölgeleri özgürleştirecek olan eğitimli saldırı tugaylarımızdadır" dedi.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Rusya Dünya haberleri ukrayna Ukrayna Savunma Bakanlığı