Rusya'da bombalı suikast: Putin yanlısı blog yazarı öldürüldü! 'Melek yüzlü şeytan' yakalandı

Rusya Dünya haberleri
Rusya'da bombalı suikast: Putin yanlısı blog yazarı öldürüldü!  'Melek yüzlü şeytan' yakalandı

Rusya'nın ikinci büyük kenti St. Peterburg'daki bombalı saldırıda Putin yanlısı Rus blog yazarı Vladlen Tatarsky öldürüldü. Bombanın bir heykelin içine gizlendiği belirtildi. Rusya Soruşturma Komitesi, saldırının şüphelisi 'Melek yüzlü şeytan' lakaplı Darya Trepova'nın yakalandığını duyurdu.

Rusya'nın St. Petersburg şehrinde, Rusya'da dün bir kafede bombalı saldırı meydana gelmişti. Patlamada, "Vladlen Tatarsky" takma isimle bilinen Rus blogger Maksim Fomin hayatını kaybetmiş, 31 kişi yaralanmıştı.

Rusya Soruşturma Komitesi tarafından yapılan açıklamada, saldırının şüphelisi Darya Trepova adlı şahsın yakalanıp gözaltına alındığı belirtildi.

Trepova’nın St. Petersburg’daki evine polisler tarafından baskın düzenlediği, annesi ve kız kardeşinin de sorguyla çekildiği ifade edildi. Ülke basınının 'Melek yüzlü şeytan' lakabını taktığı kadın saldırının baş şüphelisi olarak görülüyor.

Rusya'da bombalı suikast: Putin yanlısı blog yazarı öldürüldü!  'Melek yüzlü şeytan' yakalandı - Resim : 1

 SALDIRIDA KİMİN PARMAĞI VAR?

Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi (NAC), saldırının, Ukrayna özel servislerinin planlamasıyla düzenlendiğini öne sürdü. NAC’tan yapılan açıklamada, gözaltına alınan Trepova’nın, muhalif lider Aleksey Navalni’nin kurucusu olduğu Yolsuzlukla Mücadele Fonu ile de iş birliği yaptığı belirtildi. NAC, soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

Rusya'da bombalı suikast: Putin yanlısı blog yazarı öldürüldü!  'Melek yüzlü şeytan' yakalandı - Resim : 2

 

HEYKEL İÇİNDEKİ BOMBAYLA SALDIRI

Patlamada hayatını kaybedenin, "Vladlen Tatarsky" takma isimle bilinen Rus blogger Maksim Fomin olduğu belirtildi. Fomin, Rus ordusunun Ukrayna'daki eylemlerini destekleyen görüntüler üretmesi ile biliniyor.

Tatarsky'nin bombanın yerleştirildiği kafedeki etkinliğe misafir konuşmacı olarak katıldığı öğrenildi. Rus devlet medyasına göre, kasklı asker heykeli bir kadın tarafından Tatarsky'e hediye edildi. Ardından kadın kafeden ayrıldı. Dakikalar sonra da patlama gerçekleşti.

Kafenin bir dönem Rus paralı asker grubu Wagner'in Başkanı Yevgeni Prigojin'e ait olduğu öğrenildi.  Rus yetkililer olayla ilgili Ukrayna'yı suçlarken, Ukrayna tarafı ise Rusya'da iç terörizmin patlak verdiğini savundu.

KREMLİN'DE VİDEO ÇEKTİ, İLHAK DUYURUSUNA KATILDI

Asıl adı Maxim Fomin olan Tatarsky'nin Telegram'da 560 binden fazla takipçisi var. Tatarsky, diğer Rus askeri blog yazarlarının aksine cepheye gitti, ön saflarda yer alıp  haberler yaptı.

Rusya'da bombalı suikast: Putin yanlısı blog yazarı öldürüldü!  'Melek yüzlü şeytan' yakalandı - Resim : 4

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna'nın dört bölgesinin ilhakını açıkladığı Kremlin'deki törene davet edildi.

Kremlin'de çektiği ilhakla ilgili videoda, "Herkesi yeneceğiz, her şey bizim istediğimiz gibi olacak" sözleriyle ününe ün kattı.

Bu, Rus topraklarında Ukrayna savaşıyla ilgili ikinci suikast oldu. Geçen yıl aşırı sağcı Aleksander Dugin'in kızı Darya Dugina bombalı saldırıda öldürülmüştü.

Kaynak: AA

Rusya St Petersburg patlama