Rusya, Ukrayna'nın doğusunda ilerlediğini açıkladı

AJANS BİZİM
Rusya
Rusya, Ukrayna'nın doğusunda ilerlediğini açıkladı

Rusya bugün, Ukrayna'nın doğusundaki Avdiyevka yakınlarında bir köyün ele geçirildiğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, şubat ayında ele geçirilen Avdiyevka’nın güneybatısındaki Pervomaisk köyünün "kurtarıldığını" belirtti.

Rusya'nın bu açıklaması, Ukrayna Ordularının Başkomutanı General Oleksander Sirski’nin, özellikle Bahmut yakınlarındaki Çasiv Yar kasabasına doğru ilerleyen Rus ordusunun taarruzunun "yoğunlaştığını" kaydetmesinden sadece birkaç saat sonra geldi.

General Sirski, Telegram hesabından, "Doğu cephesindeki durum son günlerde önemli ölçüde kötüleşti. Bunun başlıca nedeni mart ayında Rusya'da yapılan Başkanlık seçimlerinden sonra düşman saldırısının önemli ölçüde yoğunlaşmasıdır" diye yazdı.

Ukrayna, aylardır Batılı müttefiklerinden daha fazla mühimmat ve hava savunma sistemi istiyor. Ancak Washington'daki siyasi tıkanıklık nedeniyle yardımlar tükendi ve Ukrayna ordusu, mühimmatını ihtiyatlı kullanmak zorunda kalıyor.

General Sirski, "Düşman zırhlı araçlarla desteklenen saldırı gruplarıyla Liman ve Bahmut yönlerindeki mevzilerimize aktif olarak saldırıyor. Pokrovski yönünde ise onlarca tank ve piyade savaş aracı kullanarak savunmamızı yarmaya çalışıyor" dedi.

Başkomutan, sıcak ve kuru havanın düşman saldırı operasyonlarının yoğunlaşmasına katkıda bulunduğunu, bu nedenle arazinin açık alanlarının çoğunun tanklar için erişilebilir hale geldiğini söyledi.

Komutana göre, buna ek olarak, düşman, önemli kayıplarına rağmen, zırhlı araçlarda yeni birimler kullanarak çabalarını artırıyor ve bunun sonucunda periyodik olarak taktiksel başarı elde ediyor.